Rektor Curt Rice under ansattmingling på plassen utenfor P52. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Klar for #Studentslippet

Som ny rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus var felles mottakelse for nye studenter noe av det første Curt Rice diskuterte med sin kollega ved byens universitet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo skal være hovedstad for studenter! Og vårt hovedstadsområde, “Oslo Metropolitan Region”, skal være et godt sted å leve, studere, jobbe og bo for studenter i Oslo og Akershus.

Det krever at vi ved utdanningsinstitusjonene gir god utdanning og godt studiemiljø, og det krever at politikere på alle nivåer tar sitt ansvar gjennom å sikre økonomi, boliger og forutsigbarhet for studenter.

Men minst like viktig er det at hele byen er med på å bygge kultur for en god og rik studietid, der studentene føler seg trygge og hjemme mens de er her. Enten de bor i området fra før, eller flytter hit fra inn- eller utland.

Da jeg var ny rektor i 2015, var muligheten for å ha en felles markering for nye studenter i Oslo, en av de første sakene jeg snakket med UiO-rektor Ole Petter Ottersen og senere andre rektorkollegaer om. Derfor er jeg svært glad for at UiO, BI og HiOA sammen med Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SIO) i år lager et stort event for alle nye studenter i Oslo og Akershus.

Jeg har siden jeg flyttet til Oslo i fjor sommer, lært å kjenne Oslo med omegn som en flott by å bo i. Alle tilbudene her er overveldende, men det er dermed også noe for alle. Enten du setter pris på natur, saltvann, sykkelsti, snø, god mat, kultur eller uteliv. Ikke alle ser på Oslo som en studenthovedstad – det gjør vi noe med litt etter litt.

Jeg har siden jeg flyttet til Oslo i fjor sommer, lært å kjenne Oslo med omegn som en flott by å bo i.

Curt Rice

Oslo-området er unikt fordi vi her har et arbeids- og næringsliv og en befolkning som kjenner på mange av utfordringene som venter i framtida. Det gjør at våre studenter ikke utdannes i en boble, men gjennom undervisning og praksis får merke at deres utdanninger er relevant.

Innlegget først publisert på bloggen til Curt Rice hos Høgskolen i Oslo og Akershus.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS