— Skulle jeg kjempet for noe skolepolitisk hadde det vært å få ned prisnivået i kantinene, sier lærerstudent og Farmendeltaker Hege Merete Bergsnev. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Oslo er litt stor

Hege Merete Bergsnev savner nærheten hun opplevde i realityserien Farmen nå når hun studerer i Oslo.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lærerstudenten ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), Hege Merete Bergsnev, var deltaker i realityserien Farmen 2013. Etter en tvekamp med en god venninne måtte hun forlate Farmen etter fire ukers deltakelse.

— Sorgprosess

— Jeg opplevde både positive og negative ting inne på Farmen. Jeg lærte av det. Nå er jeg mer gira på å gjøre mye ut av livet. Jeg klarer nesten ikke vente på å bli ferdig med lærerutdanningen, sier Bergsnev.

— Hvorfor valgte du å søke til Farmen 2013?

— I Farmen kommer man nær folk. Du får gode vennskap i et lite hus, der alle jobber for samme mål. Jeg liker at man må ta til takke med det man har, og jobbe for maten, sier hun.

Det er stort i Oslo. Det er ikke alltid vennene mine er til stede når jeg ønsker det.

Hege Merete Bergsnev

— Tida etter «Farmen» var faktisk helt katastrofe. Jeg fikk en liten knekk. Jeg trivdes så utrolig godt med dyra og de andre deltakerne inne på gården, og jeg ville ikke dra derfra, sa Bergsnev til Dagbladet under Farmens finalefest.

— Jeg gikk gjennom en sorgprosess. Man sier at kjærlighetssorg er ille, men dette var ti ganger verre enn det, sa hun til Dagbladet den gangen.

Bergsnev forteller til Khrono at hun er rastløs som person, og at det ble tomt og kjedelig etter fire uker i Farmen. Bergsnev mener hun vokste som person av å delta.

Hun jobbet på gården til mormoren sin da hun var yngre. Hun likte gardslivet, også på grunn av det sosiale.

— Det sosiale er viktig. Hadde vi vært i Farmen med mobiltelefon, hadde vi ikke fått den samme sosiale kontakten. Likevel ser jeg jo ikke bort ifra at sosiale medier også knytter oss sammen, sier Bergsnev.

I Oslo opplever hun den motsatte virkeligheten.

— Det er stort i Oslo. Det er ikke alltid vennene mine er til stede når jeg ønsker det. Men det var håndballen som førte meg til hovedstaden, sier Bergsnev.

Dårlig oversikt

Rett etter Farmen ble hun med i Bekkelagets 1. divisjonslag. Men i tillegg til håndballen vil hun fokusere på utdanning. Derfor valgte hun lærerstudiet ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

— Jeg valgte dette studiet fordi jeg liker å jobbe med barn. Jeg liker å se et barns progresjon over tid, sier Bergsnev.

Bergsnev mener at tilgangen og nærhet til venner og medstudenter ikke er så god i Oslo som i hjembyen Kristiansund. For fire år siden tok hun frie emner ved NTNU i Trondheim, dette også som følge av håndballsatsing. Så dro hun til Oslo på grunn av eliteserien.

Bergsnev synes både Trondheim og Oslo er for store studiesteder.

— Oslomiljøet er stort og uoversiktlig. Jeg har deltatt i noen quiz-kvelder på Samfunnet Bislet. Jeg er ikke den som typisk tar initiativ til å få med folk på sånt. Derfor besøker jeg Samfunnet mest når andre tar initiativet til det, sier Bergsnev.

Ganske fornøyd med HiOA

— Hva synes du om HiOA?

— Jeg er ganske fornøyd med skolen. Det jeg misliker er at skolen er veldig stor, og med mange bygg å forholde seg til. I tillegg til dette er kantinene veldig dyre, og mangler studentvennlige priser. Skulle jeg kjempet for noe skolepolitisk hadde det vært å få ned prisnivået, sier Bergsnev.

— Har du framtidsplaner?

— Farmen er et godt program. Jeg fikk et godt inntrykk av filmteamet. Nå vurderer jeg jobb innen TV-produksjon, sier Bergsnev.

Bergsnev ser heller ikke bort fra mer utdanning etter lærerstudiene.

— Jeg vil noe mer enn å slå meg til ro som lærer. Jeg er rett og slett eventyrlysten, forteller Bergsnev.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS