Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli 21. november 2024 - 10:58
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
30 år med opptak av studenter Oddvar Kværnhaug (70) er lidenskapelig opptatt av to ting: Dans og opptak til høyere utdanning.
— It is too difficult to get work as a disabled person He would have gone to a special school, and definitely not studied business, but his parents refused to let his disability become just that - a disability.
Er 1.mai-sjef for de røde på Blå Når Vilde Folland ikke jobber med barn, eller studerer på Høgskolen i Oslo og Akershus, arrangerer hun landets største 1.mai-fest i Oslo.
Evig student, nå også med fersk doktorgrad Journaliststudenter bør skaffe seg en livsforsikring: En annen fagutdanning i tillegg, mener journalistlærer med ny doktorgrad.
Karrieren tok av etter fylte 80 Gjensyn i Khrono. Den internasjonale karrieren til psykomotorisk fysioterapeut Berit Heir Bunkan tok virkelig av først etter at hun fylte 80 år.
En flik av en Stjernø Vi løfter blikket og ser etter hornet på veggen. Det er ikke der. Men i et hjørne sitter Steinar Stjernø (70).
På jobb for bedre studenthverdag I dag har Sigrid Mæhle Grimsrud første arbeidsdag som leder i Velferdstinget i Oslo og Akershus. Bedre studenthverdag står på dagsorden kommende år.
Ikke-pensjonert pensjonist og hedersmann Friminutt. 90 år gamle Bernt H. Lund var politisk krigsfange, pådriver for den moderne velferdsstaten og langt forut for sin tid om høyere pensjonsalder. Samt mye, mye mer.
Doktorgrad er ikke det eneste svaret på kvalitet Førsteamanuensis Anbjørg Ohnstad mener det på ingen måte er opplagt at flere doktorgrader gir bedre utdanningskvalitet.
Jeg er kommet for å bli Det er vel sju uker siden Morten Irgens tiltrådte som forskningsdirektør ved høgskolen. Allerede neste år kan stillingen hans forsvinne.
Vil satse mer på hverdagsforskning Hun vil ha færre høgskoler og de skal ha ansatte ledere. Marianne Aasen mener også at man i jaget på toppforskning glemmer breddeforskningen som er avgjørende i folks hverdagsliv.
Føler seg ikke som en blåruss Studiedirektør Marianne Brattland kom til HiOA for to år siden og fant en kultur der det er vanskelig å få gjennomslag helt ut til den enkelte medarbeider.
Barneforkjemper Sanja Maksimovic elsker barn. Men etter å ha jobbet i barnehage ønsker hun ikke lenger å jobbe med dem.
HiOA tar ikke den plassen høgskolen fortjener Professor Kaare Magne Nielsen synes at Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) er en uoppdaget stjerne innen høyere utdanning.
Direktør Wedø har bedt om å få sin habilitet vurdert Å ta vare på enkeltmennesket samtidig som man effektiviserer. Et sentralt dilemma for toppleder Ann Elisabeth Wedø.
Synes det er på høy tid å knuse noen myter På den ene siden ser og hører han en «akademisk Tea Party-bevegelse» og på den andre siden de «målekåte New Public Management-tilhengerne». Den polariserte debatten irriterer ham grenseløst.
Yrkesfagelever fortjener gode pedagoger Hun synes yrkesfagelever fortjener like gode pedagoger som andre elever. Og da må lærerne ha mer lærerkompetanse, mener Sidsel Øiestad Grande.
Kjenner seg ikke igjen i omdømmeresultat Både ny og gammel leder i Forskerforbundet mener ansatte er langt mer fornøyd med høgskolen enn det en fersk undersøkelse av skolens omdømme viser.
Tar til motmæle i masterdebatten Mona Dahl synes det er bakstreversk å være i mot å bygge mer kompetanse, og er glad for at enda en ny master i helsefag snart er på plass.
Første norske presidenten i SCOPE Fysikkprofessoren på Kjeller meiner at det ikkje er så mange som forstår kva han held på med eigentleg. No har han blitt president òg.
Tid for å finne ro Et år med ny utdanning for barnehagelærere er over og instituttleder Mette Tollefsrud synes det er tid for konsolidering.
Vil ha ansatt rektor og enhetlig ledelse Prorektor Olgunn Ransedokken vil ha enledermodell og ansatt rektor på høgskolen.
Nakenhet og bibliotekskall Lars Egeland beskriver seg selv som en sosialistisk bibliotekar, og har badet naken på forsiden av Dagbladet i kampen for mer naturlig nakenhet.
Skulle gjerne fått HiOA-stipendiater Trine Ellekjær synes det er et paradoks at krav om mer forskning og publisering ikke følges opp med tildeling av stipendiater.
Utskjelling av lærere går utover rekruttering Noe av det som irriterer lederen av landets største lærerutdanning Hilde Harnæs mest, er politikerne som vil detaljstyre lærerne, men som løper fra «regninga» når kritikken kommer.
Fra hiphop til HiOA-topp Prorektoren snakker om spenningene i HiOA-toppen og at han får mer ut av kaffepauser enn lederkurs. Han slakter NIFU og forteller åpenhjertig om livet med albinisme.
Liker tanken på høgskolen som universitet Professor Signy Irene Vabo vil gjerne ha den økte statusen som hun mener at HiOA som universitet vil gi.
I spissen for høgskolens største institutt Dag Karterud leder HiOAs største institutt. Nå kan det bli enda større.
Ønsker seg forskertid for ledere Franske Laurence Habib forelsket seg i Norge på første forsøk. Hun leder Institutt for informasjonsteknologi og ønsker seg forskertid for høgskolens ledere.
Glasstaket er en myte «Glasstaket - myte eller realitet?» er ett av temaene når Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) markerer kvinnedagen. Nytilsatt HiOA-forsker Anne Grethe Solberg har svaret klart.
Hekta på studentverv Christoffer Storm Tiller Alsvik (24) er en slags norgesmester i studentverv på høgskolen med sine elleve betalte og ubetalte posisjoner.
Vil gjerne bli Slagstads etterfølger Det har ikke vært kjedelig på jobben de fem årene Jan Messel har vært forsker på høgskolen. Selv er han en av kandidatene til å ta over etter Rune Slagstad.
Klar for Grand Prix Soulartisten Martine Marbel Furulund likte aldri at folk kalte musikkinteressen hennes for en hobby. Nå er høgskolens egen Marbel klar for Melodi Grand Prix.
Første HiOA-student på heltid for velferd Viktor Johansson vil jobbe for helse og de små institusjonenes interesser i sitt heltidsverv på studentenes velferdsting.
— Tar ikke kunsten nok på alvor Kunstnere med førstekompetanse får ikke publikasjonspoeng likestilt med akademiske forskere. Kunstner og professor Kristin Bergaust mener det kan være kritisk for den kunstnerisk kompetansen i undervisningsinstitusjonene.
Bedre på forskning enn de etablerte universitetene — Samfunnet burde putte sine penger inn i høgskolen snarere enn de etablerte universitetene hvis de vil ha mer og bedre forskning, sier Christen Krogh før sin siste arbeidsdag på HiOA.
Universitet er ikkje det same som det eingong var — Kunnskapsløysa om høgare utdanning og forskning er den same hos politikarar som hos folk flest. Dei har vanskar med å få med seg at universitet i Norge er noko anna enn før, meiner tidlegare høgskoledirektør Åsulv Frøysnes.
Oslo er litt stor Hege Merete Bergsnev savner nærheten hun opplevde i realityserien Farmen nå når hun studerer i Oslo.
Eksterne blikk på høgskolen er viktig — HiOA er ikke ferdig fusjonert ennå. Vi må ikke glemme at vi bare har vært sammen i litt over to år og at alt ikke fungerer optimalt. Ulike kulturer og tradisjoner skal smelte sammen, sier dekan Nina Waaler.
Ser fram til muntlig eksamen på nyåret Rektor Kari Toverud Jensen sier 2013 har vært et arbeidsomt, men ikke strevsomt år, og venter mer av det samme i 2014. I februar kommer NOKUT på inspeksjon og rektor føler det som om hun skal opp i «muntlig».
Hekta på curling Steffen Walstad (24) er media-student på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og aktiv curling-spiller. Nå satser han hardt mot OL i Pyeongchang i 2018.
Problem at forskning teller mer enn undervisning — Det er mye fokus på forskning og førstekompetanse nå. Synliggjøring er viktig! Fakultetet må bli flinkere til å vise hva vi gjør. Vi blir ikke synlige fordi mye av det som gir god undervisning, ikke teller, sier dekan Petter Øyan
Ikke tro at du ikke har tid Danby Choi er student, skribent, grafisk designer, fotograf, blogger, danseinstruktør og gir ut sitt eget magasin. Han får tid fordi han aldri sier at han ikke har tid.
Ønsker seg ansatt rektor og enhetlig ledelse Dekan Dag Jenssen er blitt beskyldt for å ha hindret ansattes ytringsfrihet, men mener han handlet rett. Han synes høgskolen har en sterk faglig ledelse i dag, men at det er på tide med en ansatt rektor.
Universitetsideen må forankres hos alle Sjefen for landets største lærerutdanning er fornøyd med at han klarer å holde stø kurs i stormkastene. Universitetsdebatten internt ved høgskolen er også i ferd med å bli interessant, mener han.
Nyeste artikler
Forskjellen må utgjøre en forskjell
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Departementet kan ikkje oppheve mistillit
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024