164 fikk feil beskjed om studieplass

164 potensielle studenter på Høgskolen i Sogn og Fjordane fikk feilaktig beskjed om at de hadde fått studieplass.

Publisert Oppdatert

Alle studentene som sto på venteliste til studiet Sosialt arbeid ved Høgskulen i Sogn og Fjordane fikk tilbud om plass. Så kom kontrabeskjeden, skriver På Høyden.

Lørdag kveld fikk ventelistestudentene meldingen mange hadde ønsket seg: De hadde fått plass ved studiet Sosialt arbeid ved Høgskulen i Sogn og Fjordane. Dette skriver VG.

Mandag kom kontrabeskjeden: Tilbudet om plass ble trukket tilbake. Det var ikke studieplasser til studentene.

I brevet studentene fikk fra Samordna opptak står det: «Vi beklagar feilen, som skuldast ein teknisk feil i settinga av opptaksparameter.»

Får ikke studieplass

Det blir ikke satt opp en ekstra klasse til de studentene som feilaktig fikk beskjed om at de kunne starte på studiet i Sogndal.

Anne-Grethe Naustdal er fungerende rektor ved Høgskulen i Sogn og Fjordane. Hun forstår at studentene er skuffet.

— Det har skjedd en tastefeil som ble rettet opp med en gang. Det var snakk om sekunder. Vi visste ikke at den tastefeilen førte til at hele ventelisten fikk tilbud om plass. Det er fortvilende og ganske utrolig at det går an, sier hun til VG.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS