Rektor Kathrine Skretting ser store fordeler for Høgskolen i Innlandet ved at Østlandsforskning nå blir en del av høgskolen.

Vedtok å overta Østlandsforskning

Forskning. Styret ved Høgskolen i Innlandet har vedtatt en avtale om å overta Østlandsforskning.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høgskolestyret vedtok i sitt møte 3. mai avtalen om overdragelse av virksomheten i Østlandsforskning AS.

Avtalen innebærer overdragelse av medarbeidere, prosjekter og eiendeler. Østlandsforskning overdras som én samlet enhet og blir et kostnadssted/resultatenhet i Handelshøgskolen Innlandet, som hører inn under Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap.

Forskningen deres passer fint inn i vesentlige deler av HiNNs profil.

Kathrine Skretting

Ved inngangen til 2018 hadde Østlandsforskning totalt 30 ansatte, hvorav 27 forskere med høyere grads utdanning innenfor samfunnsvitenskap, humaniora, landbruks- og ingeniørfag, heter det i en nyhetsmelding på høgskolens nettsider, inn.no.

Forskningsfeltet er regional samfunnsutvikling, innovasjon og verdiskapning.

​Bra for universitetssatsing

Rektor Kathrine Skretting påpeker at overtakelsen av Østlandsforskning vil styrke forskningskapasiteten ved høgskolen.

— Det tror jeg absolutt, og det vil selvsagt være fint i forhold til universitetssatsingen vår, sa hun til Khrono nylig.

Skretting viser til at Østlandsforskning og HiNN fra før samarbeider på flere felt, blant annet innen prosjektene «Kunnskapssenter for kulturnæringer »og «Bærekraftige opplevelsesnæringer».

— Forskningen deres passer fint inn i vesentlige deler av HiNNs profil, for eksempel innen bioøkonomi og turisme. Vi skal være en regional kraft og og mye av det Østlandsforskning driver med rimer godt med regionens behov og HiNNs strategi, sa hun.

Oppdragskultur

«Østlandsforskning besitter en oppdragskultur, prosjekt- og akkvisisjonskompetanse, samt erfaring i markedet for eksternfinansiert forskning, som vil kunne virke positivt i samspill med resten av institusjonen», heter det på inn.no.

Det pekes videre på at Østlandsforskning har en bred kontaktflate mot en rekke virksomheter, både innen offentlig og privat sektor i Innlandet, som igjen vil kunne styrke høgskolens måloppnåelse i kontakt med arbeidsliv, og som regional utviklingsaktør, står det.

Fakta

Østlandsforskning

Østlandsforskning er i dag et aksjeselskap med de to fylkeskommunene i Hedmark og Oppland (19,05% hver), Sparebank 1 Østlandet (19,05%), Stiftelsen Østlandsforskning (38,1%) og HINN (tidligere HIL med 4,76%) som eiere.

Det er 27 forskere ansatt.

Forskningsfeltet er regional samfunnsutvikling, innovasjon og verdiskapning.

Omsetningen i 2017 var på 23 millioner kroner. Resultatet var et underskudd på 2,9 millioner kroner.

Kilde: Sakspapirer til HiNNs styremøte 13. mars 2018

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS