landsmøte i pedagogstudentene

Ønsker strenge, men kloke opptakskrav til lærerutdanningen

— Det er vist at 40 skolepoeng gjør at flere fullfører lærerutdanningene enn med regjeringens smale mattekrav, sier Elise Håkull Klungtveit, som er gjenvalgt som leder av Pedagogstudentene.

— Jeg er utrolig stolt over å få tillit til å fronte landets lærer- og pedagogstudenter i en periode til, sier Elise Håkull Klungtveit.
— Jeg er utrolig stolt over å få tillit til å fronte landets lærer- og pedagogstudenter i en periode til, sier Elise Håkull Klungtveit.
Publisert

Denne helgen, 15.-18. april, avholdt Pedagogstudentene sitt andre heldigitale landsmøte, og barnehagelærerstudenten Elise Håkull Klungtveit og lektorstudenten Iril Myrvang Gjørv er gjenvalgt som leder og nestleder for organisasjonen for den kommende perioden.

De sier at de er motiverte for å lede organisasjonen ut av krisen som har preget det siste året.

— Jeg er utrolig stolt over å få tillit til å fronte landets lærer- og pedagogstudenter i en periode til, sier Klungtveit i pressemeldingen.

— Studentene trenger et talerør og et samlingspunkt, og jeg tror Pedagogstudentene kan utgjøre en forskjell for mange under pandemien, sier nestleder, Iril Myrvang Gjørv.

Nytt politisk prinsipprogram

Pedagogstudentene har også vedtatt et nytt prinsipprogram for perioden 2021-2024. Lærerstudentene ønsker blant annet flere dager praksis, flere studiepoeng i PPU og tydeligere bærekraft- og mangfoldsperspektiver i lærerutdanningene.

I tillegg mener organisasjonen det er på tide at man begynner å utvikle barnehagelærerutdanningen til en masterutdanning.

— Pedagogstudentene mener tiden er moden for at vi første steget på veien mot å heve barnehagelærerutdanningen til masternivå gjennom en piloteringsutdanning, sier Klungtveit og legger til:

— Jeg er stolt over at vi i Pedagogstudentene står sammen som en felles lærerprofesjon og er opptatt av at utdanningene våre må gjøre oss best mulig rusta til å utgjøre en forskjell for barna og elevene vi i fremtiden skal jobbe med.

Håper politikerne følger med

Pedagogstudentene har også vedtatt å videreføre politikken om at opptak til lærerutdanningene skal skje på grunnlag av 40 skolepoeng.

— Nasjonalt er det stort engasjement rundt opptakt til lærerutdanningene. Vi i Pedagogstudentene er tydelige på at det skal være strenge, men kloke opptakskrav.

— Det er vist at 40 skolepoeng gjør at flere fullfører lærerutdanningene enn med regjeringens smale mattekrav. Nå håper vi at politikerne ser til vårt alternative opptakrav fram mot stortingsvalget til høsten, sier Klungtveit-

Powered by Labrador CMS