Ønsker master i farmasi ved OsloMet

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OsloMet har startet en søknadsprosess om å få etablere en 2-årig mastergrad i farmasi. Det opplyser studieleder Anne Berit Walter til Apotekforeningen.

Prosessen startet etter at 90% av studentene på siste året av bachelorutdanningen i en spørreundersøkelse svarte at de ønsket å ta en master. 80% svarte at de ville ha OsloMet som førstevalg om tilbudet var der.

— Studiet vil tilføre samfunnet etterspurt kompetanse som er viktig på mange nivå, for eksempel innen utvikling av og tilbud om nye produkter og tjenester, sier Walter til Apotekforeningen.

Selv om det finnes flere studiesteder i Norge som tilbyr masterutdanning i farmasi, mener Walter at det ikke er nok masterplasser i Norge. Hun tror derfor at etterspørselen vil være stor dersom OsloMet etablerer masteren.

— I forbindelse med koronasituasjonen har det tydelig kommet frem hvor viktig legemiddelkompetanse og forsyning av legemidler er for Norge. Det er politiske diskusjoner om Norge i større grad bør produsere flere legemidler selv, her ser vi at farmasøytene vil ha en viktig rolle, sier Walter i saken.

Apotekforeningen har deltatt i prosjektets eksterne referansegruppe, og er positive til OsloMet sitt ønske om å etablere master i farmasi.

— Det har vært underskudd på farmasøyter i Norge så lenge jeg kan huske. Det er naturlig å øke utdanningskapasiteten på masternivå, så dette initiativet fra OsloMet får vår støtte, sier Per Kristian Faksvåg, fagdirektør i Apotekforeningen.

Studieleder Anne Berit Walter sier de vil prioritere arbeidet med å etablere en master i farmasi, til tross for at instituttet har måttet kastet seg rundt med digital undervisning, eksamen og oppfølging som følge av koronakrisen.

(Ragnhild Vartdal / Khrono)

Powered by Labrador CMS