Nytt styre ved Høgskolen i Innlandet
Nytt styre. Næringslivsleder Maren Kyllingstad overtar som ny styreleder ved Høgskolen i Innlandet etter tyskprofessor Elin Nesje Vestli. Kyrre Lekve i Simula er et av styremedlemmene.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Kunnskapsdepartementet har oppnevnt nye styremedlemmer ved Høgskolen ved Innlandet. Det nye styret tiltrer fra og med 1. januar 2020, og skal etter planen sitte til 31. desember 2023.
Styreleder og professor i tysk ved Høgskolen i Østfold, Elin-Sofie Nesje Vestli, går av og erstattes av administrerende direktør i Innlandskraft AS, Maren Kyllingstad. Hun rykker opp fra å være vanlig, eksternt styremedlem, går det fram av en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet
Tre fortsetter i styret
I det nye styret fortsetter kun tre av medlemmene fra dagens styre. Det er i tillegg til Kyllingstad, Bent Sofus Tranøy som representant for faglig ansatte og studentrepresentant Kristin Aldridge.
Styret ved Høgskolen i Innlandet har per i dag 15 medlemmer, som følge av fusjonen mellom Høgskolen i Lillehammer og Høgskolen i Hedmark fra 1. januar 2017. Nå skal styret ned i 11 medlemmer, som er det normale i sektoren.
Kunnskapsdepartementet oppnevner fire eksterne styremedlemmer og to varamedlemmer. Øvrige styremedlemmer velges av og blant de ansatte og studentene.
Den nye styrelederen, Maren Kyllingstad, var før fusjonen i 2017 styreleder ved Høgskolen i Hedmark. Hun har hatt mange styreverv, blant annet var hun tidligere styremedlem i Sykehuset Innlandet.
Kyrre Lekve og Christl Kvam
Nye eksterne styremedlemmer for øvrig er viseadministrerende direktør ved Simula, Kyrre Lekve. Kommunedirektør i Hamar kommune, Christl Kvam, er gså oppnevnt. Hun var inntil statssekretær for arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie fra januar 2016 til august 2019. Før det var hun blant annet fylkesmann i Oppland, regiondirektør i NHO og leder av Akademikerne.
Lektor ved Umeå universitet, Björn Åstrand, er også oppnevnt til styret. Varamedlemmer for de eksterne er instituttleder for Institutt for informasjonsteknologi ved OsloMet, Laurence Marie Anna Habib, og direktør i Norsk Vann AS, Thomas Breen.
Erfaring fra regionen
— Jeg er veldig glad for at disse har sagt ja til å sitte i styret. Høgskolen jobber med å utvikle seg som en betydningsfull, innovativ og synlig aktør som skal bidra til videre utvikling av regionen. Det skal bidra til veksten i Innlandet og gjøre regionen mer attraktiv som bo- og arbeidssted. Derfor er det viktig at styret har erfaringer fra ulike samfunnsområder som HiNN samarbeider med gjennom utdanning og forskning, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).
Høgskolen jobber med å utvikle seg som en betydningsfull, innovativ og synlig aktør som skal bidra til videre utvikling av regionen.
Iselin Nybø
Ble forlenget
Høgskolen i Innlandet skulle egentlig hatt nytt styre fra 1. august 2019, men høgskolen søkte Kunnskapsdepartementet og fikk ja til å forlenge styrets funksjonsperiode ut året.
Universitets- og høgskolelovens § 9-4 (5) åpner for at Kunnskapsdepartementet i «særlige tilfeller» kan forlenge det samlede styrets funksjonsperiode, samt enkeltmedlemmers tjenestetid.
Rektor Kathrine Skretting var fornøyd med at svaret fra Kunnskapsdepartementet ble ja.
— Både jeg og styret synes det er en fordel at styret får fulgt universitetsprosessen helt fram, så vi synes dette er bra, sa Skretting til Khrono ved forrige årsskiftet.
Helt i havn fikk ikke det gamle styret likevel følge universitetssøknaden.
Søknaden vil bli sannsynligvis bli behandlet i Nokuts styre 13. februar, har Khrono fått opplyst.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!