Kortnytt

Nytt studietilbud innen sykepleie

Publisert

Nord universitet tilbyr fra høsten 2021 et nytt studietilbud innenfor sykepleie, der studentene kan følge teoriundervisning via nett og bruke fire år på å oppnå bachelorgraden.

I tillegg vil det bli stilt krav om regional tilhørighet. Dette vil sikre lokale søkere studieplasser, skriver Nord universitet i en egen nyhetsmelding.

Dette nye tilbudet vil gi opp mot 40 nye studieplasser.

Samarbeid med fylkene

Etableringen av studietilbudet er et resultat av samarbeid mellom Fylkesmennene i Trøndelag og Nordland og Nord universitet, gjennom samarbeidssatsingen Sykepleier i Nord.

Les også: Oppretter sykepleier­utdanning på Helgeland

Prosjektet har fått seks millioner kroner i tildeling fra de to fylkesmennene. Dette blir et unikt tilbud som skal bidra til lokal rekruttering av sykepleiere til distriktene.

— Nord universitet er glade for å kunne tilby en slik utdanning i samarbeid med Fylkesmennene i Trøndelag og Nordland. Vi får nå også mulighet til å sikre at lokale søkere får studieplass. Det er viktig for lokal kompetanseutvikling, sier rektor Hanne Solheim Hansen ved Nord universitet.

— Vi står i fare for å mangle mange sykepleiere om få år. Derfor er det gledelig at vi gjennom dette samarbeidet bidrar til å sikre lokal rekruttering av sykepleiere til distriktene, sier fylkeslegene Jan Vaage og Morten Juul Sundens. De to er fylkeslege i henholdsvis Trøndelag og Nordland.

Avhenger av praksisplasser

Nord universitet jobber for at det nye tilbudet skal kunne tilbys alle regionene i sitt nedslagsfelt fra høsten 2021. Men dette avhenger blant annet av tilgangen på praksisplasser.

Universitetet forteller at de skal i dialog med kommunene og helseforetakene for å se på se på muligheten for flere praksisplasser.

(Eva Tønnessen / Khrono)

Powered by Labrador CMS