styremøte nord

Nytt bygg i Levanger, men ikke i Namsos

Styret ved Nord universitet har vedtatt å gå videre med planene om et nytt bygg i Levanger, men å bli i dagens bygg i Namsos.

Styremedlem Bjørg Tørresdal ved Nord universitet etterlyste de reelle kostnadene ved å ruste opp dagens bygg i Namsos, men stemte likevel for å å gå videre med dette alternativet. Her fra et tidligere styremøte.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På sitt aller siste møte vedtok styret ved Nord universitet å ruste opp studiestedene i Namsos og Levanger.

Styremøtet foregår digitalt 10. og 11. juni.

I Namsos valgte styret å gå for oppgradering av eksisterende lokaler i stedet for å flytte inn i et nytt bygg, Campus Namdal, som Trøndelag fylkeskommune står bak. Dette vil først vil stå ferdig i 2027.

Flytter fra Verdal

I Levanger vedtok styret derimot å gå videre med et nytt bygg, og valgte det mest omfattende alternativet for et bygg som skal huse skuespillerutdanningen og åpne for samhandling også med andre kunsteriske- og kreative fag. Bygget blir på drøyt 1000 kvadratmeter og styret skal få en ny sak med endelige kostnader før byggestart vedtas.

Skuespillerutdanningen holder i dag til i Verdal, i leide lokaler med en leiekontrakten som utløper i august 2023.

I 2018/2019 laget Statsbygg en mulighetsstudie om samlokalisering av skuespillerutdanningen på Røstad i Levanger, og det er denne styret nå har valgt å gå videre med.

Debatt om lokalisering i Namsos

I Namsos sto valget mellom å flytte inn i et nybygg som Trøndelag fylkeskommune står bak og der Namsos kommune, Olav Duun videregående skole og Nord universitet er tiltenkt lokaler. Dette har fått navnet Campus Namdal.

Nord-ledelsen vender tommelen ned for Campus Namdal og ønsker å bygge om og modernisere dagens lokaler i Namsos i stedet. Det skal gi lavere husleie, større fleksibilitet, større arealer og ikke minst fordelen ved at man ikke trenger vente helt til 2027.

— Vi kan komme i gang langt tidligere med eksisterende lokaler og sannsynligvis være ferdig før Campus Namdal er påbegynt, sa direktør Lasse Finsås på styremøtet.

Styreleder Vigdis Moe Skarstein var ikke i tvil.

— Jeg har for store ambisjoner for Namsos til å vente i 7 år, sa hun og påpekte at Namsos er et viktig studiested for Nord.

— Vi må i gang med én gang, mente hun.

Styrekritikk av utredning

Styremedlem Bjørg Tørresdal etterlyste en oversikt over de reelle kostnadene ved å bli dagens bygg. Hun mente at sammenligningen av kostnader ved to to alternativene haltet.

— Jeg stusser over at vi skal gjøre et veivalg allerede i dag, sa hun, men hun stemte likevel for innstillingen.

Heller ikke styremedlem Roar Tromsdal var fornøyd med utredningen .

— Beslutningsgrunnlaget er ikke godt nok. Det er bare negative konsekvenser som er listet opp for det første alternativet (Campus Namdal, red.mrk), men bare positive for det andre (å bli i eksisterende lokaler, red.mrk), sa han og la til at han ville støtte et forslag om utsettelse. Noe slikt forslag ble ikke fremmet og styret gjorde enstemmig vedtak i tråd med innstillingen.

Vedtaket går dermed ut på at Nord blir i sine eksisterende lokaler i Namsos. Lokalene skal oppgraderes, dette skal utredes videre, og endelig vedtak skal gjøres i desembermøtet.

(LES VIDERE ETTER ANNONSEN)

Bli varslet om siste nytt på mobilen!

LAST NED KHRONO-APPEN HER:
Download on the App Store
Tilgjengelig på Google Play
Statsbyggs skisse for tilleggsbygg i Levanger.
Powered by Labrador CMS