Studentledernes jul:

Benedicte Nordlie er leder i Studentorganisasjonen i Agder.

Benedicte Nordlie: Skal jobbe videre med døgnåpent campus

Studentlederjul. Årets største tap er resultatene fra SHoT-undersøkelsen.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakta

Studentlederjul

Vi har stilt en rekke studentledere fra rundt om i landet de samme spørsmålene.

I løpet av julen kommer vi til å publisere hva det er de har svart.

De har fått beskjed om å fatte seg i korthet, men ettersom de er studentpolitikere, er det ikke alle som har klart det.

  • I dag: Bjørn Harald Hegreberg Garborg og Benedicte Nordlie, ledere av studentparlamentene ved OsloMet og Universitetet i Agder.
  • I morgen: Daniel Masvik Hansen, Uit-studentleder.

Du kan lese alle intervjuene her.

Benedicte Nordlie er 25 år og leder Studentorganisasjonen i Agder (STA). Hun forteller at hun har vært med i STA i ett år som fagpolitisk ansvarlig og snart ett år som leder. Tidligere har hun vært tillitsvalgt og engasjert student på studiet sitt.

1. Hva studerer du og hvorfor?

Jeg har levert en master i statsvitenskap og ledelse hvor jeg har spesialisert meg innenfor europeisk integrasjon. Jeg har alltid vært interessert i det samfunnet vi er en del av og de strukturene vi lever under.

2. Hva er den største studentpolitiske seieren i året som gikk - lokalt?

Lokalt er det en sier at universitetet i sin plan for2019 har valgt å fremme FNs bærekraftsmål, for å vise hvordan vi bidrar til å oppfylle dem. Bærekraft har vært en viktig sak for årets studentdemokrati, så det gir en boost å se at vi blir hørt.

3. Samme nasjonalt?

Jeg synes en stor seier i år har vært kampanjen «bevar stipendet». Selve utfallet er en ting, men jeg synes likevel at engasjementet og mobiliseringen rundt kampanjen er en seier. Flere sier at studentengasjementet er lidende og på nedgang, men årets kampanje viser at det så absolutt lever

4. Hva blir den viktigste saken lokalt hos dere i 2019?

I 2019 håper jeg vi fokuserer videre på hvordan vi skal forbedre studenters psykisk helse, og hvilke løsninger som må på plass for å snu den negative trenden.Click to add quote

Benedicte Nordlie

Første del av 2019 vil bli brukt til både rektorvalg og studentvalg. Vi vil se det som en seier om vi klarer å vise viktigheten av at studenter viser sitt engasjement, og bruker sin stemmerett i valgene. Vi ser også med nysgjerrighet mot en utredning av obligatorisk begrunnelse.

5. Hva bør prioriteres nasjonalt 2019?

I 2019 håper jeg vi fokuserer videre på hvordan vi skal forbedre studenters psykisk helse, og hvilke løsninger som må på plass for å snu den negative trenden. Dette er et felles nasjonalt problem, hvor vi også må finne løsningene i fellesskap.

6. Hva er det største tapet dere har gått på i år?

Jeg synes det er utfordrende at vi enda ikke klarer å tilby et døgnåpent campus, hvor forholdene ligger til rette for at studenter og ansatte ønsker å tilbringe mer tid på UiA. Heldigvis er det flere aktører som samarbeider og jobber videre med saken i 2019.

7. Hva er studentbevegelsens største tap i år?

Jeg ønsker først å trekke frem SHoT-undersøkelsen 2018. Jeg mener det er et stor tap for hele samfunnet at det står dårlig til med studenters psykiske helse, og at det virker vanskelig å finne gode løsninger til dette komplekse problemet.

8. Hva ønsker du deg til jul

Til jul ønsker jeg meg et år hvor alle viser sitt store engasjement for å forbedre samfunnet vi er en del av. En litt lettere ønske er nok støyreduserende hodetelefoner, det hadde hvert fall forbedret min reisehverdag som venter i 2019.

Powered by Labrador CMS