møter i helgen

Nye smittetiltak mandag

Mandag informerer statsråd Asheim landets uh-ledere om hvilke tiltak som vil gjelde framover. Flere har allerede forlenget heldigital undervisning.

Vi har stor forståelse for at det er mange som både er utålmodige og nysgjerrige på hvordan smitteverntiltakene vil se ut fremove, skriver Henrik Asheim i en e-post til landets universitets- og høgskolerektorer i dag.
Vi har stor forståelse for at det er mange som både er utålmodige og nysgjerrige på hvordan smitteverntiltakene vil se ut fremove, skriver Henrik Asheim i en e-post til landets universitets- og høgskolerektorer i dag.
Publisert Oppdatert

Erna Solberg skal orientere Stortinget om smitteverntiltakene og smittetall førstkommende mandag. Etter dette har statsråd Henrik Asheim kalt inn landets universitets- og høgskoleledere til videomøte for å informere om hvilke nasjonale tiltak som vil gjelde videre framover for kunnskapssektoren de neste ukene.

Diskuterer tiltak i helga

I en e-post til landets rektorer i dag, torsdag, skriver Asheim at regjeringen skal diskutere smitteverntiltak i helgen, basert på råd og anbefalinger fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

«Vi har stor forståelse for at det er mange som både er utålmodige og nysgjerrige på hvordan smitteverntiltakene vil se ut fremover. For å slå ned smitte raskt, må vi reagere raskt», skriver Asheim i e-posten, og viser til at det noen ganger blir uforutsigbart for alle, slik man opplevde i forrige runde.

Det var sent lørdag kveld den 2.januar, at flere - både rektorer og andre universitetsledere, reagerte på at myndighetene ba studentene om å holde seg hjemme og ikke reise tilbake til studiestedet til semesterstart 4.januar.

Kritikken endte med at departementet og statsråden måtte ut og presisere at det ikke var hjemmel for påbud overfor universiteter og høgskoler, men at det kun var en anbefaling, som de riktignok forventet skulle bli fulgt.

Gjeldende smitteverntiltak er forlenget med en dag - til og med 19.januar. Bakgrunnen er at Stortinget skal orienteres først, og de utsatte sin oppstart fra 12.januar til 18.januar.

Forlenger i Trondheim og Bergen

NTNU sendte melding til sine studenter i går, onsdag de ennå ikke vet når de kan gjenåpne for mer campus-undervisning.

«Vi vil gå ut med nærmere informasjon om dette så raskt som mulig etter mandagens pressekonferanse. Du vil få minimum en ukes varsel før fysisk undervisning gjenopptas», heter det i meldingen fra NTNU.

Høgskulen på Vestlandet informerer på sine nettsider at de kommer til å fortsette digital undervisning fram til 24.januar.

Universitetet i Bergen opplyste torsdag på sine nettsider at koronatiltakene ved universitetet blir forlenget til 31. januar.

«Vi vet at ansatte og studenter ønsker forutsigbarhet og avgjørelser som gjelder for lengre perioder av gangen. Universitetsledelsen vil derfor i neste uke, i dialog med fakultetene, tillitsvalgte og verneombud, gjøre vurderinger med hensyn videre planlegging av semesteret», står det på nettsiden til universitetet.

Flere universiteter og høgskoler planla allerede før jul en digital semesterstart.

Endringslogg: Saken er oppdatert 14.01.21 kl.22.06 med melding fra NTNU som også forlenger den digitale undervisningsperioden.

Powered by Labrador CMS