Ny utbygging i Agder

Publisert

To bygg ved Universitetet i Agders campus i Kristiansand skal få nye etasjer til en prislapp på 100 millioner kroner. Byggingen starter i mai og juni.

Campus Kristiansand, Universitetet i Agder.
Campus Kristiansand, Universitetet i Agder.

Statsbygg har inngått kontrakt med det sørlandsbasert entreprenør- og eiendomsutviklingsselskapet BRG etter en anbudskonkurranse.

– Det skal bli fint å komme i gang. Det har lenge vært et ønske om å utvide også de to siste fakultetsbyggene på Campus Kristiansand med hver sin nye toppetasje. Og nå har vi begynt det konkrete arbeidet med nettopp det, sier prosjektleder ved Universitetet i Agder for utbyggingen, Paal Kulien til uia.no.

De to nye toppetasjene blir på nær 850 kvadratmeter hver, hovedsaklig i form av kontorer og fellesareal. Tidligere har tre andre fakultetsbygg i Kristiansand fått nye toppetasjer på til sammen 3000 kvadratmeter kontor- og undervisningslokaler.

Det er vekst i antall studenter og ansatte som gjør at bygningsmassen på campus i Kristiansand utvides. Universitetet har i dag om lag 13 000 studenter og 1400 ansatte, mot 7500 studenter og 700 ansatte i 2001 da Campus Kristiansand sto ferdig.

(Hege Larsen / Khrono)

Powered by Labrador CMS