Fra russetreff til Chateau Neuf
Linn Cecilie Andresen er ansatt som ny daglig leder i Chateau Neuf. Hun går fra å arrangere russetreff på Tryvann og Lillehammer til å rydde opp i økonomisk underskudd hos oslostudentene.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
I 2015 gikk Chateau Neuf AS med et underskudd på nærmere 2 millioner kroner. I vår har de blant annet betalt et hodejegerfirma 90.000 kroner for å få tak i en ny daglig leder.
Etter at forrige daglige leder, Thomas Evensen, sa opp stillingen sin i mars har Chateau Neuf AS vært på leting etter en erstatter.
— Vi utlyste stillingen sammen med bemanningsselskapet Academic Work i midten av mars, og en måned senere hadde vi 32 søkere, sier Formand i Det Norske Studentersamfund (DNS) i Oslo, Markus Knutsen (bildet).
Khrono har tidligere bedt om innsyn i søkerlistene til daglig leder-jobben, men Knutsen sluttet å svare og vi fikk dermed verken formelt avslag eller innsyn.
Vi kunne alltid ønsket en høyere kvinneandel, men fokuset har vært på å finne de riktige
menneskene.
Markus Knutsen
Knutsen forteller nå til Khrono at styret behandlet den prioriterte listen over søkere i forrige uke, og at lønnsforhandlinger og ansettelse av Linn Cecilie Andresen nå nesten er fullført.
Russearrangør
Andresen har ifølge LinkedIn bakgrunn som driftsansvarlig på Chateau Neuf fra 2003 til 2006. De siste fem årene har hun jobbet som event manager i eventselskapet ROK, som blant annet arrangerer russetreffene Tryvann og Landstreff Lillehammer.
Knutsen sier til Khrono at den nye daglige lederen av Chateau Neuf AS kom sent inn i prosessen, og kandidatene har vært på både tre og fire intervjuer.
— Vi har tatt oss god tid og hatt en grundig prosess. Vi er svært fornøyde og har hatt et luksusproblem med å ha kunnet ansette alle kandidatene med god samvittighet, sier han og legger til at den nye daglige lederen har erfaring, kompetanse og egenskaper som vil gjøre vedkommende godt egnet til å lede organisasjonen videre.
Andresen (bildet) ønsker ikke å kommentere den nye jobben sin overfor Khrono.
90.000 på hodejegere
I et innlegg på aktive-gruppen til Chateau Neuf på Facebook postet tidligere daglig leder, Thomas Evensen, i midten av mars at det var satt av 90.000 kroner til hodejegere, noe regnskapet som ble lagt fram på torsdagens generalforsamling bekreftet.
— Å bruke begrepet hodejeger blir ikke helt riktig. Vi har benyttet et rekrutterings- og bemanningsbyrå til referansesjekk og førstegangsintervjuer, og for bedre kanaler for utlysning, sier Knutsen.
Han understreker at det ikke er mye de har brukt Academic Work i prosessen, men vil ikke uttale seg om detaljene i avtalen.
Jevnere drift
På generalforsamlingen torsdag i forrige uke ble økonomien gjennomgått.
Ifølge Knutsen har første kvartal 2016 levert positivt for første gang på åtte år.
— I tillegg ser prognosene for andre kvartal ut til å gi pluss, april gikk i pluss og det ser det ut til at mai gjør også, sier han til Khrono.
Chateau Neuf AS drifter studenthuset ved samme navn på Majorstuen, er heleid av Det Norske Studentersamfund (DNS) og står for store deler av omsetningen på huset. Knutsen forklarer overskuddet med at selskapet nå har redusert det høye nivået på faste kostnader, hatt flere arrangementer i første halvår, og sett en økning i antall bookinger.
Dårlig kjønnsbalanse
På forrige ukes generalforsamling ble det også gjennomført en rekke valg, men uten kamp om plassene.
Møtet var i seg selv nesten en halvtime forsinket på grunn av for få oppmøtte. Samtlige valg ble gjennomført uten konkurranse og alle ble valgt ved akklamasjon.
Kjønnsfordelingen var ubalansert og sammensetningen i hovedstyret til Det Norske Studentersamfund (DNS) var etter møtets slutt 5 menn og 1 kvinne.
Knutsen fornøyd
Knutsen er fornøyd med hovedstyremedlemmenes kompetanse:
— Fokuset mitt har vært på å finne de beste styremedlemmene for den tiden vi er inne i nå. Jeg er fornøyd med god kompetanse innen de økonomiske utfordringene vi kommer til å møte. Samtidig satser vi på debatt gjennom prosjekt Arendalsuka, og nyvalgte Eirik Braathen er en kjemperessurs på det området. Heidi Bang, som har sittet i arbeidsutvalget for Studentparlamentet på Universitetet i Oslo, vil gjøre en god jobb med interne reformer på hvordan legger opp til og belønner frivilligheten, sier han og fortsetter:
— Vi kunne alltid ønsket en høyere kvinneandel, men fokuset har vært på å finne de riktige menneskene.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!