Terje Gjengedal er blitt godtatt som søker til rektorstillingen ved HiOA etter at fristen gikk ut. Foto: Allkunne/NRK
Terje Gjengedal er blitt godtatt som søker til rektorstillingen ved HiOA etter at fristen gikk ut. Foto: Allkunne/NRK

Nok en rektorkandidat

Innstillingsutvalget for rektorstillingen på Høgskolen i Oslo og Akershus har sagt ja til en søker etter fristen, så nå er det 14 kandidater.

På overtid har innstillingsutvalget ved Høgskolen i Oslo og Akershus akseptert en ny søker. Det er Terje Gjengedal (bildet under). 

(Foto: Arne Stubhaug/NRK Sogn og Fjordane)

Gjengedal, som er født i 1959,  har i to år vært konsernsjef for Sogn og Fjordane Energi (SFE). 15. januar ble det klart at han slutter i jobben 1. mai.

Gjengedal sier til avisen Firda at det blir for mye pendling med kone og bosted i Ås kommune i Akershus, sønner og barnebarn i Trøndelag, når dette kommer på toppen av mye reising i jobben.

Professor og doktorgrad

Gjengedal har tidligere jobbet i Statkraft og har vært førsteamanuensis og professor ved NTNU og tok doktorgrad i 1987. Han har også hatt et professorat i energiteknikk ved Høgskolen i Narvik fra 2007.

Gjengedal er også en av søkerne til rektorjobben ev Høgskolen i Lillehammer. Der gikk søknadsfristen ut mandag denne uka.

Det skal være rent praktisk/tekniske grunner til at Gjengedal ikke rakk å avslutte søknadsprosessen til rektorstillingen ved HiOA innen fristen 16.februar.

14 søkere nå

Dermed er det 14 og ikke 13 søkere til rektorstillingen på Høgskolen i Oslo og Akershus.

De formelle intervjuene starter i begynnelsen av neste uke. Rekrutteringsfirmaet som bistår HiOA i prosessen foretar ikke lenger aktivt søk på kandidater, så det vil høyst sannsynlig ikke dukke opp flere kandidater nå. 

Rektor ved HiOA skal ansettes i et ekstraordinært høgskolestyremøte i slutten av mars. 

Les også: 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS