Hæ? Skal høgskolen få ny ansatt rektor i dag?

Slett ikke alle har fått med seg at Høgskolen i Oslo og Akershus skal ansette ny rektor i dag. Se video fra campus her.

I ettermiddag blir det avgjort hvem som skal være rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) de neste fire årene. 

Khrono har vært ute og loddet stemningen blant tilfeldig valgte studenter i Campus Pilestredet. Vet de hvem som kanskje blir rektor? Hva er de viktigste egenskapene en rektor bør ha? I videoen over ser du hvordan de svarte.

Første rektortilsetting ved HiOA

For første gang skal styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) ansette rektor. Tidligere har rektor og de to prorektorene vært valgt av ansatte og studenter.

Nåværende rektor og styreleder Kari Toverud Jensen meldte tidlig fra om at hun ikke ønsker en ny rektorperiode, og hennes stilling skal erstattes med to nye personer: En ansatt rektor og en ny styreleder som skal oppnevnes av Kunnskapsdepartementet før sommeren. 

Les også:

Dersom høgskolestyret tar en beslutning i dag, tirsdag 24. mars, har rekrutteringen av ny rektor ved landets største høgskole tatt knappe to måneder. Søknadsfristen var 11. februar. 

Styremøte kl 1400

Styremøtet arrangeres på et hotell på Fornebu rett utenfor Oslo. Der har dagens ledelse ved høgskolen todagers seminar i konflikthåndtering, uten at det har noen sammenheng med styremøtet.

Møtet begynner kl. 14:00 og ansettelsen blir behandlet i lukket møte. Det betyr at ingen andre enn styrets medlemmer skal være tilstede.  Innstillingen fra tilsettingsutvalget, har etter det Khrono har grunn til å tro, vært klar siden onsdag 18.mars, men er unntatt offentlighet.

Les også: Helt lukket rektorprosess

Det siste som har vært offentlig kjent rundt rekrutteringsprosessen av ny rektor er at tre kandidater bekreftet at de var inne til finaleintervju hos tilsettingsutvalget torsdag for snart to uker siden, men det kan ha vært flere.

Les også: Tre rektorkandidater til finale

Disse tre er nåværende forskningsdirektør Morten Irgens ved HiOA, dekan ved Fakultet for helsefag ved HiOA, Nina Waaler og Tromsøprofessor Curt Rice. Det var tilsammen 14 søkere til stillingen. 

Les også: 14 vil bli rektor på HiOA

Styret har satt av tid fram til 16:00, men det er grunn til å tro at de blir ferdige før den tid. Og offentliggjøringen vil skje umiddelbart etter møtets slutt.

Diskusjon om kriterier 

Diskusjonen har til tider gått friskt om høgskolen skulle ha tilsatt eller valgt rektor, og ikke minst hvilke faglige kriterier og personlige egenskaper som skulle vektlegges hos en ny rektor. 

Les også: Uenighet om krav til ny rektor

Rekrutteringsprosessen har vært ledet av et eksternt styremedlem, svenske Agneta Bladh med bistand fra et rekrutteringsbyrå og HR-avdelingen. I tillegg har et tilsettingsråd av ansatte og et tilsettingsutvalg vært med på å velge ut aktuelle kandidater. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS