Fem menn vil bli rektor i Bodø

Tidligere adm.dir ved Handelshøyskolen i Bergen, Ole Hope, er en av fem som ønsker å bli ny rektor ved Universitetet i Nordland.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aldri tidligere har så mange søkt rektorjobben ved Universitetet i Nordland. Da den utvidede søknadsfristen gikk ut 7. september,  sto det fem mannlige navn på lista. To ganger tidligere har stillingen vært lyst ut. Første gang i 2007, var det to søkere. Fire år senere bare èn. Og begge gangene ble nåværende rektor, Pål Pedersen (bildet under), tilsatt. 

(Foto: UiN)

Denne gangen har ikke Pedersen søkt, og heller ingen andre av rektorene ved de høgskolene som potensielt skal fusjonere med Universitetet i Nordland fra årsskiftet: Nesna og Nord-Trøndelag. 

Eks-NHH-direktør søker

Vi er godt fornøyd med at vi har fått fem kvalifiserte
søkere.

Vigdis Moe Skarstein

Tidligere administrerende direktør ved Norges Handelshøgskole (NHH) i Bergen, Ole Hope (52), er en av de eksterne søkerne. Hope sluttet etter mye uro rundt en langvarig omorganiseringsprosess ved NHH. Fra august 2013 har han vært administrerende direktør i Business Region Bergen. I tillegg er det tre interne rektorkandidater:  

Professor Asbjørn Røiseland (52) på Fakultet for samfunnsvitenskap, dekan Reid Hole (64) på Fakultet for biovitenskap og akvakultur og dekan Bjørn Olsen (58) på Handelshøgskolen i Bodø.

Siste søker, og yngstemann, er postdoc Ernst Ivan Thomassen (49) som jobber ved UiT Norges arktiske universitet og blant annet tidligere har vært rådgiver for Sametinget og forsker i Kreftforeningen. 

Fornøyd styreleder

— Vi er godt fornøyd med at vi har fått fem kvalifiserte søkere. Det er gledelig at vi både har eksterne og interne kandidater som søker utfordringen som rektor ved Universitetet i Nordland, sier styreleder Vigdis Moe Skarstein i en pressemelding.

Til Avisa Nordland sier hun at det ville vært en fordel med kvinner på søkerlista også. 

— Men jeg er mest opptatt av at det er gode søkere. Det er flott at det både er eksterne søkere og interne med ambisjoner, sier Moe Skarstein til avisa.

Nytt navn og ny rektor

Nåværende rektor Pål Pedersen har hatt stillingen i over åtte år når han går av ved årsskiftet. Da er også planen at Universitetet i Nordland skal ha fusjonert med Høgskolen i Nesna, og muligens med Høgskolen i Nord-Trøndelag. 

Les også:

Universitetet i Nordland skal også skifte navn som følge av fusjonen, og har hatt en stor navnekonkurranse gående.

Se alle navneforslagene her.

Den videre tilsettingsprosessen håndteres av et innstillingsutvalg som ledes av Vigdis Moe Skarstein, som forbereder en sak til styret. Hodejegerfimraet Mercuy Urval bistår i prosessen. Målet er å ha en ny rektor på plass fra 1.1. 2016.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS