ny jobb

Ny redaktør i forskning.no

Arvtakeren etter Nina Kristiansen i forskning.no er ansatt.

Aksel Kjær Vidnes er ansatt som ny toppleder i forskning.no.
Aksel Kjær Vidnes er ansatt som ny toppleder i forskning.no.
Publisert Oppdatert

Styret i Foreningen som står bak driften av forskning.no har vedtatt å ansette Aksel Kjær Vidnes som ansvarlig redaktør og daglig leder av nettstedet forskning.no.

Vidnes overtar etter Nina Kristiansen som har vært redaktør for forskning.no i 15 år, fra 1. mai, heter det i en nyhetsmelding på forskning.no.

Kristiansen går over i rollen som journalist for forskning.no.

— Aksel er dedikert, klar og faglig sterk. Vi ser på ham som en inkluderende og god leder med faglig tyngde og erfaring som passer svært godt med de ønskene vi har til ny redaktør i forskning.no, sier styreleder Jan-Børge Tjäder, til forskning.no.

Vidnes kommer fra stillingen som debattredaktør i forskning.no og har redaksjonell erfaring fra Aftenposten og fagbladet Forskerforum.

— Jeg er glad og beæret for å ha fått denne tilliten og for å få muligheten til å lede Norges største og fremste nettavis om forskning, sier Vidnes, til forskning.no.

Feirer 20 år i 2022

Forskning.no markerer sitt 20 års jubileum i år.

Ifølge egne tall hadde de månedlig 3 millioner sidevisninger i 2021.

I tillegg til forskning.no, har man ungdomssatsningen ung.forskning.no, den engelskspråklige ScienceNorway.no og debattsiden Forskersonen.

— Forskning.no skal fortsette å være en premissleverandør for kunnskapsbasert journalistikk i Norge. Vi driver ikke bare med formidling av det siste i forskningsverdenen. Vi viser også betydningen av kritisk forskningsjournalistikk, sier Vidnes, til egen avis.

Ingen betalingsmur

Mye norsk journalistikk har i de siste årene havnet bak betalingsmurer.

Det heter i presentasjonen til forskning.no at den nye redaktøren ikke har noen planer om at det samme skal skje med forskning.no.

— Forskning.nos mandat er nå flest mulig, så vi skal være åpne og jobbe non-profitt. Skal vi nå alt fra barn og unge til de eldste i Norge, folk med og uten utdanning, så er vi nødt til å levere journalistikk som ikke er bak betalingsmur, så lenge det er økonomisk mulig for oss, understreker Aksel Kjær Vidnes.

Powered by Labrador CMS