Dekan på Fakultet for helsefag, Nina Waaler, er ansatt som prorektor for utdanning, mens forskningsdirektør Morten Irgens er blitt HiOAs nye prorektor for forskning. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Dekan på Fakultet for helsefag, Nina Waaler, er ansatt som prorektor for utdanning, mens forskningsdirektør Morten Irgens er blitt HiOAs nye prorektor for forskning. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Irgens og Waaler nye prorektorer

Begge ville bli rektor, men nå har de fått hver sin prorektorjobb i stedet.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) ansatte tirsdag Nina Waaler (54) som ny prorektor for utdanning og Morten Irgens (54) som ny prorektor for forskning. Dermed utgjør de HiOAs toppledertrio de neste fire årene, sammen med påtroppende rektor Curt Rice.

Samtidig har Knut Patrick Hanevik fått fire nye år som dekan på Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier, mens en ekstern søker, Egil Trømborg, er ansatt som dekan på Fakultet for teknolog, kunst og design. Senterleder Oddgeir Osland ble også ansatt på ny i jobben som leder for Senter for profesjonsstudier.

Les også: 

Waaler er i dag dekan på Fakultet for helsefag på HiOA, mens Irgens er forskningsdirektør på høgskolen.

— Jeg er særdeles fornøyd med de tilsettingene som styret har gjort i dag. Med Nina og Morten på lag i rektoratet, har vi et team med komplementære kompetanser som vil jobbe for at HiOA skal nå sine mål, og løse utfordringer underveis, sier Curt Rice.

En ressurs for Norge

Verken Waaler eller Irgens var blant søkerne da fristen for å søke prorektorjobbene gikk ut 18. mars. Men de søkte begge to rektorjobben som Curt Rice fikk.

Høgskolen er en institusjon jeg er stolt av.

Nina Waaler

Vi har funnet tonen og utfyller og utfordrer hverandre. 

Morten Irgens

Les også:

Da det 5. mai ble kjent at Morten Irgens (bildet under) hadde søkt stillingen som prorektor for forskning, sa han i en kommentar til Khrono at han søkte av samme grunn som han søkte forskningsdirektørjobben ved HiOA: 

— HiOA er en fabelaktig institusjon og en av de mest spennende stedene å være nå. Landskapet i UH-sektoren endrer seg fort, allerede til neste år, og det er spennende. Vi er en fantastisk ressurs for Norge, sa han.

I dag sier Irgens følgende:

— Jeg gleder meg til å jobbe med et helt fabelaktig team i en høgskole som har et veldig viktig oppdrag på vegne av samfunnet. Det blir sikkert utrolig mye jobb, men med de folkene vi har her og det lederteamet vi blir, så kommer det til å svinge, sier Irgens til Khrono.

Han ser fram til å være en del av ledertrioen på HiOA.

— Vi  har funnet tonen og utfyller og utfordrer hverandre. Dette blir bra og Curt Rice blir en kjempebra rektor, sier han.

Har sittet kort tid

Forskningsdirektørstillingen ved HiOA har vært preget av stor gjennomtrekk, og Irgens kan bli en av dem som sitter aller kortest i stolen. Direktørstillingen har også rykket ned et hakk etter at ny ledermodell ble vedtatt, og forskningsdirektøren skal nå rapportere til prorektor for forskning.

Irgens har en ph.d i Computer Science fra Simon Fraser University. Han vokste opp på Senja og har også bodd 16 år i Canada og Nord-Amerika. 

Irgens etablerte programvarefirmaet Actenum Corp. i Canada tidlig på 2000-tallet og satt flere år i styret i Precarn Inc., et føderalt kanadisk forskningsfond. Fra Vancouver flyttet han til Gjøvik der han blant annet var dekan og viserektor for forskning.

Rett før han kom til HiOA i oktober 2014 var han med på åpningen av Center for Cyber and Information Security, CCIS, som ble opprettet ved Høgskolen i Gjøvik i samarbeid med en rekke statlige myndigheter, blant annet politiet og forsvaret. Irgens har sin egen blogg, mortenirgens.com, og er aktiv i sosiale medier. 

Waaler søkte sent

30.april, halvannen måned etter søknadsfristen, ble helsedekan Nina Waalers navn lagt til søkerlista for prorektor for utdanning. Hun ble innstilt som nummer én til denne stillingen.

Les også: 

— Jeg gleder meg til å være med på å videreutvikle HiOA. Høgskolen er en institusjon jeg er stolt av. Kompetansen er høy, erfaringen stor og kreativiteten blomstrer blant kolleger og studenter. I samarbeid med eksterne aktører skal vi fortsette å bygge HiOA til å bli en ledende institusjon i sektoren, sier Nina Waaler ifølge hioa.no.

Waaler har med dette konkurrert ut to andre interne søkere til jobben, nåværende dekan på Fakultet for samfunnsfag, Dag Jenssen og nåværende prorektor for utdanning, Olgunn Ransedokken. I tillegg var det én ekstern søker igjen på lista, Astrid Birgitte Eggen, etter at Halvor Austenå har trukket søknaden sin. 

Nina Waaler har prøvd to ganger å bli rektor ved HiOA. I 2011 tapte hun i siste valgrunde mot dagens sittende rektor, Kari Toverud Jensen, som dengang var øverste leder for sykepleieutdanningen ved Høgskolen i Oslo.

Waaler, er født i Bangalore i India, men oppvokst i Oslo. Hun har en doktorgrad fra Idrettshøgskolen om kroppsbilde og fysisk aktivitet, og har også bakgrunn fra kriminologi. Nina Waaler har ingen blogg, men har en twitterkonto som ikke er veldig aktivt i bruk.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS