Curt Rice er fornøyd - så langt

PublisertTirsdag, 19. mai 2015 - 15:17-OppdatertOnsdag, 8. juli 2015 - 14:05
Det kan fort bli jul før hele ledergruppa til påtroppende rektor Curt Rice ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) er på plass.
Ny ledelse. Påtroppende rektor Curt Rice er strålende fornøyd med de siste lederansettelsene, men han ønsker seg en bedre kjønnsbalanse når hele ledergruppa er på plass - nærmere jul.

Curt Rice var tilstede på dagens lukkede styremøte ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Styret tilsatte to prorektorer, to dekaner og leder ved Senter for profesjonsstudier i lederstillinger for de neste fire årene. Han har ennå ingen formell rolle verken i styret eller i tilsettingene, men han har likevel blitt involvert i prosessene på en positiv måte, sier han.

— Det er fint for meg som kommer utenfra å få to prorektorer som kjenner HiOA godt, Nina Waaler fra Fakultet på helsefag og forskningsdirektør Morten Irgens. Jeg er også svært fornøyd med de to dekanene styret ansatte i dag, Knut Patrick Hanevik og Egil Trømborg, samt at senterleder Oddgeir Osland står for kontinuitet, sier Rice. 

Les også: Irgens og Waaler prorektorer

Utfyller hverandre

Han viser til at han selv, Irgens og Waaler har komplementær kompetanse og bakgrunn og vil utfylle hverandre godt som topptrioen i den faglige ledelsen ved HiOA. Knut Patrick Hanevik vil bli den eneste av dagens fire dekaner som fortsetter i fire år til. 

— Dekan Hanevik  har tung nasjonal erfaring og han har lykkes som dekan, sier Rice og setter pris på å ha med kompetansen hans videre i en ny kontekst som den nye ledergruppa vil bli. 

Om den nyeste dekanen som ble tilsatt i dag, Egil Trømborg, sier Rice at han kommer inn med et nettverk som ingen av de andre har, blant annet fra næringslivet. Trømborg har doktorgrad fra NTNU og har blant annet jobbet i Sintef. 

— Trømborg har høy kompetanse i ingeniørfag og tung ledererfaring, sier Rice. 

Les også: To nye dekaner på plass 

Fra fire til to dekaner

Planen var at det skulle tilsettes fire og ikke bare to dekaner i dag. Men styret ble orientert om at stillingene til toppjobbene på høgskolens største fakultet, Helsefag og på Samfunnsfag, blir lyst ut igjen på nytt. Første gang i midten av juni og så en gang til i begynnelsen av august, med søknadsfrist i august. Det er uklart når disse to nye lederne vil kunne være på plass. 

Men selv om påtroppende rektor er fornøyd med dagens tilsettinger, er det fortsatt et stykke fram til han har hele ledergruppen sin på plass. Han mangler, i tillegg to de to dekanene, også en direktør, ettersom assisterende høgskoledirektør Torbjørn Larsen begynner i NAV 1.august og høgskoledirektør Ann Elisabeth Wedø forsvinner til Sykehusbygg samme dato. 

Søker kjønnsbalanse

Rice, som også er leder i Komiteen for kjønnsbalanse og mangfold i forskning (Kif), vil også nå starte den offisielle jakten på kvinnelige kandidater til de siste lederstillingene. 

— For kjønnsbalansen i ledergruppen din akkurat nå er ikke god?

— Nei, det er den ikke. Og det finnes mange gode forskningsbaserte grunner til å bestrebe seg på kjønnsbalanse i ledergruppen, det blir både bedre trivsel og bedre beslutninger med slik balanse. I stillingsutlysningene som kommer vil det stå at vi spesielt oppfordrer kvinner til å søke, sier Rice. 

Og han ber også Khronos lesere om hjelp til å finne gode kandidater. 

— Hvordan kan de gjøre det? 

— De kan oppfordre gode kvinnelige kandidater til å søke for eksempel, sier han og legger til at de han ser etter er kandidater med sterk fagkompetanse, ledererfaring, folk som brenner for høyere utdanning og som ønsker å være med på et stort prosjekt, å bringe HiOA opp til universitetsnivå.

Administrasjon til høsten

Når det gjelder direktørstillingen, og den administrative organiseringen på HiOA, vil ikke dette bli endelig bestemt før til høsten. Det er derfor uklart når det kan lyses ut ny stilling, eller stillinger, her, og sannsynligvis blir man nødt til å konstituere noen i en administrativ funksjon fram til dette er på plass. 

Høgskolestyret forlenget også dekan på Fakultet for samfunnsfag Dag Jenssens åremål ut 2015 i dag. Han vil dermed fungere som dekan fram til en ny er på plass. Ved Fakultet for helsefag jobbes det også med å konstituere noen i stillingen etter Nina Waaler, fram til den nyutlyste dekanstillingen er besatt. 

Dagens nytilsatte ledere, og rektor Curt Rice, tiltrer 1.august. 

Fakta

Nye tilsettinger i ledelsen:

Tirsdag 19. mai tilsatte høgskolestyret to nye prorektorer og to nye dekaner på HiOA

Prorektorer: 

  • Morten Irgens (54) 
  • Nina Waaler (54) 

Dekaner: 

  • LUI: Knut Patrick Hanevik (63) 
  • TKD: Egil Trømborg (50) 

Leder ved Senter for profesjonsstudier: 

  • SPS: Oddgeir Osland

Dekanstillingene SAM og HF skal lyses ut på nytt, med søknadsfrist i august 2015. 

Dagens dekan på Fakultet for samfunnsfag (SAM), Dag Jenssen, skal fungere ut i året i stillingen sin. Det jobbes med å konstituere en toppleder på Fakultet for helsefag (HF).

Ved å melde deg på vil du jevnlig få nyhetsbrev fra Khrono på epost.

Tips oss gjerne om aktuelle saker på tips@khrono.no.

Vennlig hilsen Tove Lie,
ansvarlig redaktør, Khrono

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Fakta

Nye tilsettinger i ledelsen:

Tirsdag 19. mai tilsatte høgskolestyret to nye prorektorer og to nye dekaner på HiOA

Prorektorer: 

  • Morten Irgens (54) 
  • Nina Waaler (54) 

Dekaner: 

  • LUI: Knut Patrick Hanevik (63) 
  • TKD: Egil Trømborg (50) 

Leder ved Senter for profesjonsstudier: 

  • SPS: Oddgeir Osland

Dekanstillingene SAM og HF skal lyses ut på nytt, med søknadsfrist i august 2015. 

Dagens dekan på Fakultet for samfunnsfag (SAM), Dag Jenssen, skal fungere ut i året i stillingen sin. Det jobbes med å konstituere en toppleder på Fakultet for helsefag (HF).

Fra seksjonene

Siste

Debatt

Karriere

Campus

Samfunn

Mest lest

Debatt

Meninger · Forskning. Om Norge ønsker å være verdensledende, må vi gi støtte til de aller beste forskningsmiljøene, skriver professorene Nils Christian Stenseth (UiO) og Edvard Moser (NTNU). 
Meninger · Struktur. Det har blitt bedre kvalitet på utdanningene ved Universitetet i Tromsø etter fusjonene for syv år siden, ifølge tre sentrale personer på universitetet. 
Meninger · Lærer. For at skadevirkningene skal begrenses, må firerkravet for lærerstudenter fravikes allerede i år, mener professor Karl Øyvind Jordell ved Universitetet i Oslo. 

Karriere

Campus

Samfunn