pedagogstudentene

Ny ledelse vil jobbe for bedre praksis for lærerstudenter

Pedagogstudentene har valgt ny ledelse og samtidig bestemt hva de skal prioritere det neste året.

Sonja Tan Nguyen er valgt som ny nestleder i Pedagogstudentene mens Lars Syrrist er nyvalgt leder.
Publisert

Lars Syrrist (29) og Sonja Tan Nguyen (24) er den nye lederduoen for Pedagogstudentene. Det ble klart under landsmøtet deres denne helgen. Begge to er grunnskolelærere fra Høgskolen i Innlandet.

— Jeg ønsker å arbeide for å løfte organisasjonen videre i sitt gode arbeid med å jobbe for medlemmenes profesjonsfaglige interesser, sier leder Syrrist i en pressemelding.

Bedre praksis og ny master

Med ny ledelse følger også et nytt arbeidsprogram for hva organisasjonen skal prioritere det kommende året. Pedagogstudentene har 20 000 medlemmer og er Norges største organisasjon for framtidens lærere.

— I det kommende året blir det særlig viktig å arbeide for bedre praksis i lærerutdanningene og nødvendig finansering, sier Syrrist og legger til:

— Pedagogstudentene ønsker også å starte arbeidet med å pilotere barnehagelærerutdanninger på masternivå. Det blir et spennende arbeid.

Psykisk helse er også et viktig felt for dem i tiden fremover.

— Jeg vil også sette studentenes psykiske helse og trivsel høyt på agendaen. I lys av pandemien har vi sett hvor viktig det er å være en del av et felleskap. Her tror jeg Pedagogstudentene kan utgjøre en viktig forskjell for mange lærer- og pedagogstudenter, sier den nyvalgte lederen.

Nytt arbeidsutvalg

Med Syrrist som leder og Tan Nguyen som nestleder er det også kommet inn et nyvalgt arbeidsutvalg bestående av fem andre studentmedlemmer. Sammen skal de lede Pedagogstudentene det neste året.

Studentmedlemmer:

  • Anita Vikestad, barnehagelærer, Dronning Mauds Minne Høgskole for Barnehagelærerutdanning.
  • Maria Johansen, grunnskolelærer 1-7, OsloMet.
  • Caroline Madsen, master i barnehagekunnskap, Høgskulen på Vestlandet.
  • Michelle Leoni Borgen, barnehagekunnskap, Høgskolen på Vestlandet
  • Malene Morland, grunnskolelærer 1-7, NLA Høgskolen
Powered by Labrador CMS