Det er kun én søker til stillingen som prorektor ved Høgskolen i Sørøst-Norge, og det er tidligere rektor ved Høgskolen i Telemark, Kristian Bogen. Han har også fungert i stillingen siden januar i år.

Flest menn har søkt lederstillinger i Sørøst

11 menn og 5 kvinner har søkt seks lederstillinger ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Sju vil bli viserektor for forskning, men ingen utfordrer Kristian Bogen som prorektor.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er tilsammen 16 søkere til seks utlyste lederstillinger ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Det er over dobbelt så mange menn som kvinner, mens fordelingen mellom de to tidligere høgskolene er relativt jevn. 

To av de yngste søkerne, førsteamanuensis Jorun Nyléhn (45) og instituttleder Øyvind Eikrem (43) har søkt to stillinger hver. 

Kun interne ledere

Etter at fusjonen mellom tidligere Høgskolen i Telemark og Høgskolen Buskerud/Vestfold ble en realitet fra 1.januar i år, er de nå klare til å ansette nye ledere inn i en ny organisasjonsstruktur ved den nye Høgskolen i Sørøst-Norge. Tilsettingene skal etter planen skje i styremøte 12.mai.

I tillegg til tre dekaner er stillingene som prorektor, viserektor for utdanning og viserektor for forskning også lyst ut nå. Samtlige stillinger er kun lyst ut internt og det er derfor bare søkere fra de to tidligere høgskolene på listene. 

Det er i dag åtte dekaner tilsammen ved tidligere HBV og HiT, på søkerlistene finner vi bare igjen tre av dem. 

Kompetansekrav

Det har vært diskusjon rundt krav om kompetanse i de faglige lederstillingene ved høgskolen. Flere reagerte på et vedtak i styret der man slo fast at dosenter ikke var kvalifiserte til å bli dekaner. Bare tre nåværende dekaner står på søkerlistene, og det er dekan for helsefag Heidi Kapstad tidligere HBV, Arild Hovland (55), dekan, eks HiT og dekan for teknologi ved HiT , Morten Christian Melaaen. 

Flest søkere har stillingen som viserektor for forskning, der står det sju navn på søkerlista, blant andre forskningsdirektør Mette Falck-Pedersen fra tidligere Høgskolen Buskerud/Vestfold og viserektor for forskning ved tidligere Høgskolen i Telemark, Pål Augestad.

To stillinger med én søker

To stillinger har bare én søker og det er dekanjobben på fakultetet for teknologi, der har dekanen ved tidlgere HiT, Morten Christian Melaaen, søkt.

Tidligere rektor ved Høgskolen i Telemark, Kristian Bogen er eneste søker og har ingen utfordrere til prorektorstillingen. Denne stillingen er en stedfortredende rektor og har samtidig ansvar for regional forankring.  Bogen har vært konstituert i stillingen siden fusjonen i januar. Denne stillingen er også den eneste faglige lederstillingen der det ikke stilles krav om førstekompetanse. 

Høgskolen i Sørøst-Norge vil med sine nærmere 18.000 studenter og 1500 ansatte blir nesten like stor som Høgskolen i Oslo og Akershus. Høgskolen, som også har ambisjoner om å bli universitet. HSN har åtte ulike campus spredt utover de to fylkene. 

Fire fakulteter, tre toppdirektører

HSN vil på linje med HiOA få fire fakulteter: helse, humaniøra/idrett/utdanning, teknologi og handelshøgskole. Leder ved sistnevnte fakultet, blir sannsynligvis ikke lyst ut før om et år fordi dagens dekan har rettskrav på å sitte i stillingen ut åremålet sitt til 2017.

De to viserektorene for henholdsvis utdanning og forskning har i likhet med sine prorektorkolleger ved HiOA resultatansvar for sin egen enhet. 

Mens HiOA har valgt å ha to direktører som skal sitte i rektors ledergruppe skal HSN ha tre: en økonomidirektør, en personal- og organisasjonsdirektør samt en direktør for infrastruktur. Alle skal rapportere direkte til rektor. 

De tre direktørstillingene er ikke lyst ut da dagens direktører ved de to tidligere institusjonene vil ha fortrinnsrett til stillingene og de skal derfor kun konkurrere seg imellom.

Ingen kommentarer

Khrono har forsøkt å få kommentar til søkerlistene, til prosessen både om faglige ledeansettelse og direktør, og om alt går etter planen slik at samtlige tilsettinger vil skje 12.mai. Men verken rektor Petter Aasen (bildet over) eller styreleder Rune Nilsen ønsker å kommentere saken. 

Det private konsulentselskapet Agenda Kaupang deltar i rekrutteringsprosessen.

Les også: 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS