Direktør i SIFO, Sigrun Vågeng, blir ikke med når forskningsinstituttet blir en del av HiOA fra årsskiftet.
Direktør i SIFO, Sigrun Vågeng, blir ikke med når forskningsinstituttet blir en del av HiOA fra årsskiftet.

Vågeng ny Nav-sjef

SIFO-direktør Sigrun Vågeng (64) ledet granskningen av Nav. Nå har hun fått jobben som Nav-sjef.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Saken er oppdatert etter utnevnelsen i statsråd fredag 18. september)

Sigrun Vågeng har fått arbeids- og sosialminister Robert Erikssons tillit til å bli ny toppleder for 19.000 ansatte i Nav. Fredag 18. september ble hun utnevnt i statsråd.

Sigrun Vågeng, som er direktør i Statens institutt for forbruksforskning (SIFO), ledet granskingen av Nav som resulterte i at Nav-direktør Joakim Lystad måtte gå på dagen i april i år. Nå overtar granskeren selv den utsatte toppsjefjobben.

SIFO til HiOA

SIFO-direktøren har sammen med direktøren i Norsk institutt for by- og regionsforskning (NIBR) vært i forhandlinger med Høgskolen i Oslo og Akershus for å bli en del av HiOA via en virksomhetoverdraglse. Planen er at HiOA skal overta forskningsinstituttet i januar 2016. Nå viser det seg at Vågeng ikke blir med over til høgskolen, men trer inn i en ny og krevende statlig toppsjefstilling.

Les også: 

Sigrun Vågengs ekspertutvalg innhentet erfaringer fra en rekke ansatte i Nav-systemet, som blant annet trakk fram disse elementene for at det skal lykkes å sysselsette unge under 25 år:


— De viktigste suksessfaktorene er å komme raskt i gang, ha tid til å drive tett oppfølging, å være tilgjengelig, å tenke helhetlig og å få ungdommene til å «ville selv», het det i Nav-rapporten.

HiOA- og Nav-samarbeid

Høgskolen i Oslo og Akershus har nettopp inngått et større samarbeid med Nav. Nå blir Vågeng også nærmeste leder til tidligere assisterende direktør ved HiOA, Torbjørn Larsen, som ble tilsatt som ny IT-direktør i Nav fra 1.august i år.

Les også: 

Også instituttleder Kristel Marie Skorge sluttet ved høgskolen for å begynne som FoU-leder i Nav denne høsten. 

Les også: 

Vågeng gikk på dagen

Sigrun Vågeng er født i Kristiansund og er utdannet fra Handelshøgskolen og Universitetet i Oslo.

Vågeng var administrerende direktør i KS fra 2009 til 2013, da hun gikk på dagen etter uenighet med styret. Vågeng har også vært direktør i Norges Hotell- og Restaurantforbund og direktør i NHO.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS