Feil i innstillingen fra rektor når det gjelder formell kompetansen til stillingen som en av to toppdirektører ved HiOA, gjorde at styret sendte ansettelsessaken tilbake til administrasjonen i møtet 20.desember. Foto: Ketil Blom Haugstulen
Feil i innstillingen fra rektor når det gjelder formell kompetansen til stillingen som en av to toppdirektører ved HiOA, gjorde at styret sendte ansettelsessaken tilbake til administrasjonen i møtet 20.desember. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Utsatte ansettelse av ny direktør på HiOA

Styret på Høgskolen i Oslo og Akershus sendte i dag saken med ansettelse av ny organisasjons- og virksomhetsdirektør tilbake til administrasjonen.

Publisert Oppdatert

Styremøtet på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) tirsdag 20. desember valgte å sende saken om ansettelse av ny toppdirektør på høgskolen tilbake til administrasjonen.

Saken ble behandlet i lukket møte.

— Det har skjedd en feil i innstillingen når det gjelder krav til formell kompetanse. Saken sendes tilbake til administrasjonen for videre behandling, sier rektor Curt Rice, ifølge internsidene til HiOA .

— Tore Hansen vil i denne perioden fortsette å fungere som organisasjons- og virksomhetsdirektør (ORV)-direktør, legger Rice til.

Sjekk ut dagens styremøtet her

Organisasjons- og virksomhetsdirektør er en av Rice’ nærmeste medarbeidere og sitter i rektorens ledergruppe.

Tidligere kommunikasjonssjef på Høgskolen i Oslo og Akershus, Tore Hansen, har fungert i stillingen siden februar i år. Stillingen er sidestilt med direktør for digitalisering og infrastruktur, Asbjørn Seim, som tiltrådte tidligere i høst.

Søknadsfristen gikk ut 1. november og det var 23 menn og 20 kvinner som søkte. Tre av søkerne var interne; studiedirektør Marianne Brattland, tidligere kommunikasjonssjef Tore Hansen og HR-direktør Geir Haugstveit.

Det har skjedd en feil i innstillingen når det gjelder krav til formell kompetanse. Saken sendes tilbake til admini-strasjonen for videre be-handling.

Curt Rice

Se også: Hele søkerlisten ser du her 

Tone Irene Sandahl  ble ansatt i denne stillingen i februar i år, men gikk bort og døde av kreft før hun fikk tiltrådt. Den er derfor lyst ut på nytt.

Fungerende direktør, Tore Hansen, er cand.mag. med blant annet journalistikk fra tidligere Universitetet i Nordland. Formelt utdanningskrav til stillingen er ifølge utlysningsteksten minimum master. 

Les stillingsbeskrivelsen her. 

Hansen tar nå et master i strategisk ledelse ved Handelshøyskolen BI, ved siden av direktørjobben. Utdanningen, som koster ca 80.000 kroner, er betalt av Høgskolen i Oslo og Akershus, ifølge Hansen.

Stillingen er en av to toppdirektører ved HiOA som skal ha plass i rektors ledergruppe. De tre interne søkerne er Tore Hansen, Geir Haugstveit og Marianne Brattland, i tillegg til 40 eksterne. 

Mer om de andre kandidatene som søkte: 43 vil bli toppdirektør på HiOA

Rice: Veldig høy kvalitet

Da søkerlista var klar sa rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Curt Rice, blant annet til Khrono:

— Jeg er veldig fornøyd med å se en liste med over 40 søkere, med helt åpenbart veldig høy kvalitet på mange av søkerne.

Han sa også at han var fornøyd med at det er så godt som 50/50 menn og kvinner som har søkt, og minner om at både HiOA som institusjon og han personlig er opptatt av at de ansatte ved høgskolen skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen i regionen.

— Kjønnsbalanse er en del av det. Jeg skulle ønske at vi også kunne tiltrekke oss enda flere med minoritetsbakgrunn, og vi må spørre oss om hvordan vi skal få til en enda mer bevisst tilnærming til det, sa han.

Stadig flere høyere utdanningsinstitusjoner, blant annet NTNU, krever nå at ledere skal ha kompetanse i likestilling. I utlysningen til organisasjon og virksomhetsdirektør ved HiOA var det ingen krav om dette, eller oppfordring om at kvinner skulle søke stillingen. Overfor Khrono beklaget rektor Rice (bildet over) denne glippen: 

— At det ikke står noe eksplisitt i denne utlysningen er jeg lei meg for, men jeg er takknemlig for at Khrono nå gir meg anledning til å presisere at jeg håper på sterke søknader fra begge kjønn, med ulik bakgrunn. Og så gleder meg til å se hvem som skiller seg ut om noen uker, sa han til Khrono rett før søknadsfristen gikk ut, 1.november.

Les også: Rice glipper på kvinnene

Mange menn i ledergruppa

Mens rektor ved Nord universitet for ikke så lenge siden ansatte enda en kvinne i sin toppledelse, og dermed har et flertall av kvinner i ledergruppen, stiller det seg annerledes i ledergruppen til Curt Rice.

Toppledelsen ved Høgskolen i Oslo og Akershus består nå av 8 menn og 3 kvinner, da er Tore Hansen som fungerer i stillingen som organisasjons- og virksomhetsdirektør, medregnet.

Ledelsen ved Høgskolen i Sørøst-Norge fikk mye oppmerksomhet tidligere i år da de ansatte en ny ledergruppe som består av 9 menn og 2 kvinner. HiOA ligger altså ikke veldig mye bedre an.

Rektor Rice er ikke enig i måten Khrono framstiller kjønnsbalansen i ledergruppen hans ved HiOA, der Khronos regnestykke p.t. viser en sluttsum på 8-3 i mannlig favør.

Rice gjør oppmerksom på at han selv så langt har rekruttert åtte personer, det vil si to prorektorer, to direktører og fire dekaner. Av disse er det fire kvinner og fire menn.

Leder ved Senter for profesjonsstudier, Oddgeir Osland, som også er en del av ledergruppen, det samme gjelder leder ved Senter for velferds- og arbeidslivsstudier, Kåre Hagen.

Les også: Utlysningsteksten til organisasjons- og virksomhetsdirektør, HiOA

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS