Therese Eia Lerøen er første student fra Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) som har blitt leder for Norsk studentorganisasjon (NSO). Her får hun gratulasjonsklem fra sin motkandidat fra UiB. Foto: NSO
Therese Eia Lerøen er første student fra Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) som har blitt leder for Norsk studentorganisasjon (NSO). Her får hun gratulasjonsklem fra sin motkandidat fra UiB. Foto: NSO

Lerøen ny leder

Therese Eia Lerøen fra Høgskolen i Oslo og Akershus ble lørdag formiddag valgt til ny leder i Norsk studentorganisasjon (NSO).

Publisert Oppdatert

(Khrono beklager, vi har tekniske problemer. Saken blir oppdatert.)

Det var stille og høytid i salen da landsmøtets delegater gikk til valg av ny leder i NSO lørdag formiddag. 217 representanter avga stemme og etter grundig  og lang opptelling var det klart at Therese Eia Lerøen fra Høgskolen i Oslo og Akershus er organisasjonens leder det neste året. 

Det var to kandidater til ledervervet; Therese Eia Lerøen, fra Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og Tommy Aarethun fra Universitetet i Bergen. 

Fra jobb som fagpolitisk ansvarlig

Therese har en sinnsyk evne til å få ting gjort (...) Hun har alle forutsetningene og kompetansen, både politisk og administrativt, for å bli en god NSO-leder

Tord Øverland

Eia Lerøen har i dag ansvaret for fagpolitikken til Norsk Studentorganisasjon, sammen med kollega Sondre Jahr Nygaard. Hun har tidligere vært heltidsrepresentant i AU i Studentparlamentet ved høgskolen og blant annet være styrerepresentant i høgskolestyret. 

Therese Eia Lerøen mener det er erfaringen hennes som gjør henne best kvalifisert til å lede organisasjonen i det kommende året. 

— Jeg har den bredden og erfaringen som skal til for å gjøre NSO enda bedre det neste året. Jeg vil bidra til å utvikle NSO organisatorisk, samtidig som jeg vil løfte saker som studentene møter hver dag. Det kan være alt fra varierte undervisnings- og vurderingsformer til å løfte saker som mangfold og likestilling i høyere utdanning, sa hun i et tidligere valgintervju med Khrono. 

Les også: 

Stolt Øverland

Dagens studentleder ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Tord Øverland, satt i arbeidsutvalget i Studentparlementet ved HiOA 2012/2013 sammen med Lerøen, og er veldig fornøyd i dag: 

— Jeg er veldig stolt av Therese og jobben hun gjør. Jeg fikk frysninger da navnet hennes ble offentliggjort som ny leder i dag, sier Øverland.

— Therese har en sinnsyk evne til å få ting gjort, hun er ekstremt målrettet, klar og tydelig. Hun har alle forutsetningene og kompetansen, både politisk og administrativt, til å bli en god NSO-leder, sier en tydelig rørt og stolt Øverland kort tid etter valget. 

Motkandidaten

Tommy Aarethun (bildet over) har det siste året ledet Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, og før det har han hatt en rekke andre verv på universitetet, i Velferdstinget i Bergen og i Norsk Studentorganisasjon (NSO). Han er tydelig på at han er svært motivert for å ta på seg oppgaven å lede organisasjonen det neste året. 

— Vi må løfte statusen til høyere utdanning i det politiske landskapet for å få mer gjennomslag for politikk på feltet. Mangfolds-, likestillings- og inkluderingspolitisk plattform har blitt vedtatt av landsstyret i denne perioden og er et eksempel på politikk som vi bør løfte det kommende året, sa Aarethun i et nylig intervju med Khrono. 

Les også: Vil ha tett oppfølging av medlemslag

Rett etter ledervalget gikk landsmøtet til valg av de resterende fem representantene i arbeidsutvalget. Hele 10 kandidater stiller til valg. Samtlige kandidater har opprettholdt kandidaturene sine. 

Her er kandidatene til det øvrige arbeidsutvalget: 

Nestleder:

Tine Borg, Universitetet i Agder.
Synne T. Grønvold, Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Fagpolitisk ansvarlig:

Amanda Schei, Universitetet i Oslo.
Susann Strømsvåg, Universitetet i Bergen.
Nina Tollehaug, Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Velferds- og likestillingspolitisk ansvarlig:

Joanna Antoniak, Høgskolen i Volda.
Jørgen Ringen Andersen, Høgskolen i Oslo og Akershus.

Internasjonalt ansvarlig:

Øyvind Dammerud, Universitetet i Tromsø – Norges Arktiske Universitet.
Daniel Hernández Iniesta, Universitetet i Stavanger.
Helge Schwitters, Arbeidsutvalget i NSO.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS