Mann frifunnet for gruppevoldtekt av student

Sogn og Fjordane. To kolleger av mannen (34) er allerede dømt i saken. Et flertall av Sogn og Fjordane tingrett mener tredjemannen er uskyldig i en gruppevoldtekt av en kvinnelig student i Sogndal.

Publisert Oppdatert

To brødre i 30-årene ble tidligere i år dømt til henholdsvis fem år og tre måneder og fire år og seks måneder fengsel for grov voldtekt av kvinnen.

Vi er sterkt uenig med de to meddommernes begrunnelse for frifinnelse.

Rudolf Christoffersen

Hendelsen skjedde i februar 2018 i et hus i Sogndal. Ifølge tiltalen ble kvinnen holdt fast med en pute over nakken og hodet.

Den tredje tiltalte møtte ikke til rettssaken i februar. Han ble internasjonalt etterlyst og pågrepet i Nord-Norge i mars i år. Nå er han frifunnet, melder Sogn Avis.

Meddommere mot fagdommer

Fagdommeren festet ikke lit til tiltaltes forklaring, men det gjorde to meddommere. Ettersom de var i flertall, ble mannen frifunnet.

Statsadvokat Rudolf Christoffersens straffeforslag var fengsel i seks år og åtte måneder.

— Vi er sterkt uenig med de to meddommernes begrunnelse for frifinnelse, sier Christoffersen til Bergens Tidende.

Statsadvokaten ønsket felles behandling av saken til alle tre i lagmannsretten. Mennene ble pågrepet og siktet i juni i fjor. De er kolleger, og er alle av utenlandsk opprinnelse.

Ankesak i desember

I en tekstmelding til Bergens Tidende kommenterer forsvarsadvokaten til 34-åringen, Bjørn André Gulstad, dommen slik:

«Min klient har hele tiden hevdet at han var uskyldig fordi fornærmede aldri var i den tilstand som loven krever. Han er nå glad for at retten har kommet til samme konklusjon og frifunnet han. Saken har vært en stor belastning for han, men han er beredt på å kjempe for sin uskyld til saken får sitt endelige punktum.»

Ankesaken for de to andre tiltalte er berammet til desember i år.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS