Valget er gjort: På helgens landsmøte ble Frank Aleksander Bræin valgt til ny leder for Pedagogstudentene. Foto: Andreas Solbakken/Oclin
Valget er gjort: På helgens landsmøte ble Frank Aleksander Bræin valgt til ny leder for Pedagogstudentene. Foto: Andreas Solbakken/Oclin

Notert: OsloMet-student ny leder av Pedagogstudentene

Studentleder. Frank Aleksander Bræin er valgt til ny leder av Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet. Han er den første barnehagestudenten på 15 år som blir pedagogleder.

Publisert Oppdatert
Fakta

Ny ledelse for Pedagog-studentene

Ny ledelse for Pedagog-studentene

Det nye arbeidsutvalget for Pedagogstuidentene 2018 /19 består av:

Leder: Frank Aleksander Bræin

Nestleder: Ruben Amble Hirsti (andre periode som nestleder)

Fem studentmedlemmer utgjør resten av arbeidsutvalget.

Mens Bræin og Hirsti starter som leder og nestleder 1. juli, starter disse fem sine verv allerede førstkommende mandag og sitter til neste landsmøte. Dette er:

  • Martin Gjerstad, studerer lektorutdanning i engelsk og historie ved Universitetet i Bergen.
  • Hanna Louise Price-Stephens, tar mastergrad i barnehagekunnskap ved Dronning Mauds Minne Høgskole.
  • Elisabeth Vorin Haaland, tar integrert master i grunnskolelærerutdanning 1-7 ved UiT Norges Arktiske Universitet, Tromsø.
  • Chanice Sørlie Johansen, studerer grunnskolelærerutdanning 1-7 ved Nord Universitet avdeling Bodø.
  • Stian Kåsa, studerer barnehagelærerutdanning ved Dronning Mauds Minne Høgskole.

Frank Aleksander Bræin er valgt for ett år og tiltrer som leder for over 20.000 lærerstudenter den 1. juli.

Bræin tar en mastergrad i barnehagekunnskap ved OsloMet – storbyuniversitetet, og blir den første barnehagelærerstudenten som leder Pedagogstudentene på 15 år.

Han har markert seg som en aktiv studentleder på OsloMet og han har sittet som studentmedlem i arbeidsutvalget for Pedagogstudentene det siste året.

Leder det siste året har vært Hedda Eia Vestad.

Vil jobbe for alle lærere

— Lærerbegrepet er et vidt begrep, som må romme mer enn bare lærere i skolen. Vi må jobbe for at denne oppfatningen ikke bare er rådende hos oss, men også i resten av samfunnet, sier Bræing i følge en pressemelding fra Pedagogstudentene.

Bræin forteller at han det kommende året vil jobbe hardt for at alle typer lærerutdanninger blir prioritert det kommende året.

Vil ta opp finanisering

— I dag får barnehagelærerutdanningene betydelig lavere finansiering enn de andre lærerutdanningene. For oss er alle lærere like viktige, og det bør finansieringen av utdanningene gjenspeile, sier Bræin.

Andre saker Bræin trekker fram som viktige for hans lederperiode er satsing på praksis i lærerutdanninger og veiledning av nyutdannede lærere i barnehage og skole.

— Stortinget har vedtatt at alle nyutdannede lærere skal få veiledning i overgangen fra studier til yrket, men per nå får bare halvparten det. Her må vi være på for å sørge at det vedtaket faktisk blir gjennomført.

Den nye ledelsen for Pedagogstudentene. Foto: Andreas Solbakken/Oclin
Den nye ledelsen for Pedagogstudentene. Foto: Andreas Solbakken/Oclin

Med seg på laget får Bræin finnmarkingen Ruben Amble Hirsti som nestleder.

Den grunnskolelærerutdannede Hirsti er veteran i Pedagogstudentene, og har vært nestleder i Pedagogstudentene i 2017/2018. Han tar dermed fatt på sin andre periode som nestleder.

Les også:

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS