Norge og India inngår forskningsavtaler

Norge og India ønsker tettere samarbeid innen forskning og høyere utdanning. Under det offisielle besøket som nå pågår, har representanter fra forsknings- og utdanningssektoren signert fire samarbeidsavtaler om blant annet forskning på vannkraft, helseteknologi og studentutveksling. Det skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

— Potensialet for forsknings- og utdanningssamarbeid mellom India og Norge er stort, og målet med besøket i India er å knytte enda tettere bånd, sier ekspedisjonssjef for forskning, høyere utdanning og internasjonalt arbeid, Anne Line Wold i Kunnskapsdepartementet.

Foto: Kunnskapsdepartementet
Foto: Kunnskapsdepartementet

Totalt består den norske delegasjon på om lag 50 personer. Det er blant annet representanter fra Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i utdanningen (Diku), Forskningsrådet, Kompetanse Norge, Universitets- og høgskolerådet, og ledere og ansatte fra universiteter og høyskoler som deltar.

En av de inngåtte avtalene er mellom UiT Norges arktiske Universitet (UiT) og Indian Institute of Technology Delhi. Avtalen tar for seg blant annet kunnskapsdeling om nanoteknologi, fornybare energikilder, helseteknologi, og forvaltningen av vannressurser.

UiT skal også samarbeide med Indraprastha Institute of Information Technology. Målet er å fremme økt studentutveksling mellom Norge og India, både gjennom nasjonale og EU-baserte initiativer.

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) har inngått en avtale med IIT Jammu. Planen er å samarbeide på forskningsområder som vannforvaltning, tunneler, vannkraft, teknologi i kuldeutsatte områder og studentmobilitet. NTNU har også inngått en tilsvarande avtale med Indian Institute of Technology Mandi.

Besøket i India startet med to dagers faglig program i New Dehli og avsluttes nå med to dager i Chennai.

(Amanda Schei / Khrono)

Powered by Labrador CMS