rangering
Norge har falt ut av prestisjerangering
Ingen norske er å finne på årets rangering fra Financial Times over de 100 beste mastergradene i verden innen økonomi og administrasjon.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
I fjor var Norges handelshøgskole (NHH) på 70.plass blant de 100 beste mastergradene i økonomi og administrasjon i verden, mens BI var på 88.plass.
Da rangeringen ble offentliggjort mandag, var ingen av de to norske lenger å finne på listen.
Øverst på rangeringen over verdens beste mastergrader ligger University of St Gallen, HEC Paris og Essec Business School. Flere prestisjefylte handelshøgskoler har falt ut av rangeringen, noe som forklares med koronakrisen.
Master-rangeringen er en av fem delrangeringer som Financial Times har i løpet av året. NHH er normalt med på fire av disse rangeringene. Det lages også en samlerangering basert på de fem.
«Ikke prioritert»
Rektor Øystein Thøgersen forklarer uteblivelsen fra FT-rangeringen med lav svarprosent fra tidligere NHH-studenter som er spurt tre år etter endte studier. Svarprosenten var i år 13 prosent, mot et minimumskrav på 20 prosent. Spørrendersøkelsene har kategorier som lønnsøkning, karriereutvikling og internasjonal arbeidserfaring.
— Koronapandemien har rammet norsk og internasjonalt arbeidsliv hardt. Mange har mistet jobben og vært i tøffe permitteringsrunder. Besvarelse av spørreundersøkelser havner da ofte langt ned på prioriteringslisten dessverre, forklarer Thøgersen, ifølge NHH Bulletin.
— Selv om dette er en «korona-effekt», understreker det behovet for alumni-kontakt, sier han videre.
Viktig for NHH
Som Khrono har skrevet om tidligere har NHH jobbet målrettet for å sikre seg en god posisjon på internasjonale rangeringer, ikke minst den viktige rangeringen i Financial Times.
Som ledd i dette får blant annet forskere ved NHH bonus for å få inn en artikkel i et av de 50 tidsskriftene som FT bruker som en viktig del av grunnlaget for rangeringen. Tidligere i år kunne Khrono fortelle at denne bonusen ble doblet fra 20.000 til 40.000 kroner.
– I tiden fremover vil vi jobbe målrettet med å øke svarprosenten blant våre alumner. FT-rangeringene er svært viktig for NHH, og vi synes selvfølgelig det er leit at vi ikke er med på denne delrangeringen. Vi har, som tidligere år, alltid et mål om å klatre og hevde oss blant verdens beste utdanningsinstitusjoner, sier Thøgersen.
Nyeste artikler
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Departementet kan ikkje oppheve mistillit
Skal drøfte omdømme- og merkevarebygging
Rektor Haanes advarer mot politisk styrt nedstemthet
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024