universitets- og høgskolerådet

Nina Sandberg blir ny generalsekretær i UHR

Styret for Universitets- og høgskolerådet har i dag funnet etterfølgeren til Alf Rasmussen, stortingsgrepresentant Nina Sandberg (Ap).

Ny generalsekretær for Universitets- og høgskolerådet, Nina Sandberg.
Ny generalsekretær for Universitets- og høgskolerådet, Nina Sandberg.
Publisert Oppdatert

Nina Sandberg starter i stillingen som gerenalsekretær hos Universitets- og høgskolerådet (UHR) 1. oktober 2021, og åremålet varer i seks år, heter det i en melding på uhr.no. UHR har styremøte fredag 16. april.

Sandbergs navn sto ikke på søkerlisten da deler av den ble offentliggjort i januar i år. 7 av 13 søkere var unntatt offentlighet.

I dag sitter Sandberg på Stortinget for Arbeiderpartiet. politisk har hun også fartstid som ordfører på Nesodden for samme parti, fra 2011-2017.

Nina Sandberg er utdannet cand.polit fra Universitetet i Oslo 1993. Frem til hun ble folkevalgt i 2011 har hun flere års erfaring som forsker i Nifu (Nordisk institutt for studier av forskning innovasjon og utdanning) med hovedansvar for grunnutdanning og høyere utdanning.

Siste året i Nifu hadde hun stilling som stedfortredende forskningsleder. Fra 2017 har hun vært Stortingsrepresentant (Ap) for Akershus. Hun er medlem av Utdannings- og forskningskomiteen og Arbeiderpartiets talsperson for høyere utdanning og forskning.

— Fornøyd med tilbudet

— Jeg er svært glad for å ha fått denne muligheten, og ser fram til å bli en del av Universitets- og høgskolerådets organisasjon. Kunnskapen som skapes i universitets- og høyskolesektoren blir avgjørende for vår felles framtid. Sektoren er i en rivende utvikling. Som generalsekretær vil jeg stå på for at Universitets- og høgskolerådet styrkes innad og utad, og får en nøkkelrolle i samarbeidet for et bærekraftig samfunn, sier Nina Sandberg, til uhr.no.

Styreleder for UHR, Anne Husebekk sier i følge uhr.no at hun er svært fornøyd med tilsettingen.

— Nina Sandberg kjenner sektoren både fra innsiden og som politiker. Hun kjenner også mange i sektoren fra sitt arbeid i Stortinget. UH-sektoren er i stadig utvikling og Nina Sandberg vil være en person som kan bidra til et sterkt UHR, sier styreleder Anne Husebekk.

Powered by Labrador CMS