null Foto: Skjalg Bøhmer Vold
null Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Trenger HiOAs kompetanse

Marianne Brattland mener NHOs barometer er godt nytt for HiOA.

Denne artikkelen er mer enn et år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studiedirektør Marianne Brattland (bildet) ved Høgskolen i Oslo og Akershus mener at utdanningene som tilbys ved høgskolen er helt avgjørende også for at privat sektor skal få dekket sitt behov for kompetanse.

Torsdag 10. april la NHO fram sitt kompetansebarometer, som viser hva slags kompetanse medlemsbedriftene trenger. Størst behov er det for naturvitenskapelige fag, håndverksfag, tekniske fag, samt økonomiske og administrative fag. Men bedriftene trenger folk med mange forskjellige typer bakgrunn.

NHOs kompetansebarometer minner oss om hvilke behov den private delen av arbeidslivet trenger på kort sikt. For HiOA er dette gode nyheter. Vi utdanner menneskene som skal jobbe innenfor velferdssamfunnets profesjoner, de som skal videreutvikle norsk skole, jobbe i det fremtidige medielandskapet og de som skal skape ny teknologi og nye løsninger i IT-sektoren, bygg og anlegg og i energisektoren. Hvordan vi leverer på vårt viktigste samfunnsoppdrag, nemlig utdanning, er helt avgjørende for hvordan norske virksomheter skal makte å levere løsninger samfunnet trenger, sier Brattland.

FOTO: Skjalg Bøhmer Vold

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS