pOLITISTUDENTENE

Nesten halvparten av politistudentene har blitt utsatt for vold i praksis

Nesten 50 prosent av politistudentene som var i praksis fra 2015 og fram til i dag, har opplevd vold mens de var på jobb i praksisåret.

Nesten halvparten av politistudentene de siste årene har blitt utsatt for vold i praksis.
Publisert

39 prosent ble også utsatt for trusler, viser en spørreundersøkelse Politiforum har gjort blant 600 politistudenter som var i praksis fra 2015 og fram til i dag.

De fleste svarte at de ble utsatt for vold en gang (47,1 prosent), mens 29,8 prosent hadde opplevd vold to ganger mens de var på jobb under praksisåret.

Elisabeth Riise, leder av politioperativ seksjon i Politidirektoratet, sier til Politiforum at det er viktig at det tilrettelegges for å redusere risiko i størst mulig grad.

— Vi kunne selvsagt ønske at politibetjentene slapp å bli utsatt for trusler og vold. De gjør jo bare jobben sin. Men trusler og vold er dessverre en påregnelig risiko i politiyrket. Slik vil det nok alltid være, så handler det om å få antallet uønskede hendelser ned og om å redusere konsekvensene for mannskapene når de likevel inntreffer, sier Riise.

Resultatet støttes av en annen undersøkelse gjort av Peter Öhman, politioverbetjent og faglærer i politioperative disipliner ved Politihøgskolen i Stavern.

– Det har helt klart blitt tøffere der ute, i og med at flere svarer at de har opplevd slike hendelser. Det er en mye hardere tone fra ungdommer, og mindre respekt for politiet, sier Öhman.

Powered by Labrador CMS