null Foto: Skjalg Bøhmer Vold
null Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Tre deleksamener på nasjonalt nivå

NOKUT lager nasjonale deleksamener for grunnskolelærer-, sykepleier- og revisjonsstudenter.

Publisert Oppdatert

Bachelorgradsstudier i sykepleie og revisjon, samt grunnskolelærerutdanninger er valgt ut i en pilot for gjennomføring av nasjonale deleksamener. Det er Kunnskapsdepartementet som har bedt NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanning) om å gjennomføre forsøket.

— Bakgrunnen for valget er at sykepleieutdanningene har vist interesse for å bli med i forsøket, mens revisorutdanningene selv har stablet på beina nasjonale deleksamener. Begge utdanningene er derfor spesielt egnet til å bli valgt ut. I tillegg har Kunnskapsdepartementet (KD) bestemt at matematikk i begge grunnskolelærerutdanningene skal inngå i prosjektet, sier direktør Terje Mørland, i en pressemelding fra NOKUT.

Tidlig fase 

Han understreker at pilotprosjektet fremdeles er i en tidlig fase, og at NOKUT arbeider med å kartlegge hvilke fag deleksamen skal legges til, samt de praktiske hensynene rundt gjennomføringen av slike eksamener.

NOKUT fikk tidligere i høst i oppdrag fra KD om å gjennomføre et pilotprosjekt med nasjonale deleksamener i høyere utdanning. Bakgrunnen for oppdraget er at eksamenene kan bidra til å gi samfunnet nyttig informasjon om studentenes kunnskapsnivå i utvalgte fag.

God kvalitet i utviklingen og gjennomføring 
av nasjonale 
deleksamener er helt nødvendig for at vi skal lykkes med dette oppdraget.

Terje Mørland

Prosjektet skal dessuten gi det enkelte fagmiljø mulighet til å sammenligne seg med tilsvarende fagmiljøer ved andre
institusjoner, og utvikle studiekvaliteten på grunnlag av dette.

Tett samarbeid med fagmiljøene

NOKUT tar sikte på utvikle deleksamenene og starte gjennomføringen av piloten i løpet av 2015. Mørland påpeker i pressemeldingen at et tett samarbeid med både eksperter på testutvikling og de utvalgte fagmiljøene er helt avgjørende for at prosjektet skal lykkes.

— For NOKUT er det viktig at vi får til en grundig og inkluderende prosess med alle universitetene og høyskolene som skal inngå i forsøket. God kvalitet i utviklingen og gjennomføringen av nasjonale deleksamener er helt nødvendig for at vi skal lykkes med dette oppdraget, sier Mørland.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS