Nå kommer tilbudet om ekstra lån og stipend

Publisert

Denne uken vil over 200 000 studenter få tilbudet om det varslede tilleggslånet på 26 000 kroner, hvor 8 000 blir gjort om til stipend.

Regjeringen og Lånekassen varsler i en pressemelding at pengene vil komme raskt for de som kan dokumentere inntektstap som følge av koronakrisen.

Administrerende direktør i Lånekassen, Nina Schanke Funnemark
Administrerende direktør i Lånekassen, Nina Schanke Funnemark

I løpet av de nærmeste dagene vil studenter som mottar lån og stipend få en e-post fra Lånekassen. De som har rett på tilleggslånet vil kunne logge inn på Dine sider for å søke.

— E-postene vil bli sendt ut puljevis over flere dager, og ingen kan søke før de får denne e-posten. De som søker, må fylle inn en egenerklæring som bekrefter nedgang i inntekt mellom 1. mars og 15. juni 2020 på grunn av koronautbruddet, forklarer administrerende direktør i Lånekassen, Nina Schanke Funnemark, i pressmeldingen.

Det var i slutten av mars at regjeringen la denne økonomiske krisepakken på bordet for studentene, som i likhet med mange andre har mistet deltidsjobben eller blitt permittert.

Etter forhandlinger i Stortinget ble en ekstra milliard lagt i potten for å sikre en høyere andel stipend.

— Studenter som har mistet viktig inntekt kan glede seg over at pengene da blir utbetalt i løpet av noen dager. Dette kommer i tillegg til at de fikk utbetalt resten av studiestøtten for semesteret samlet i april, og at studenter kan kvalifisere til den midlertidige lønnskompensasjonsordningen. Summen av dette bidrar til å hjelpe studentene i den situasjonen vi er i, sier Asheim i pressemeldingen.

Lånekassen vil gjennomføre stikkprøver av søkere for å sjekke at de faktisk har mistet inntekt som følge av korona, står det i pressemeldingen. Dersom søkere har gitt uriktige opplysninger, vil ikke deler av lånet bli gjort om til stipend.

(Ragnhild Vartdal / Khrono)

Powered by Labrador CMS