korona
Nå kommer studentenes strømstipend
Regjeringen har satt av i underkant av en halv milliard kroner som skal gå til strømstøtte til studentene. Nå kan studentene søke Lånekassen om strømstipendet.
– Stipendet kommer på toppen av regjeringens kompensasjonsordning for høye strømpriser, som alle norske husholdninger får, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) i en pressemelding fredag.
Stipendet på 3.000 kroner er tilgjengelig for alle studenter som har strømutgifter som ikke er inkludert i husleien. Også voksne elever i videregående opplæring kan få stipendet.
Lånekassen vil sende ut epost til alle studentene, som kan søke straks de mottar eposten.
– Den enkelte må bekrefte at de har strømutgifter som ikke er inkludert i husleien, og at de kan dokumentere dette til Lånekassen i ettertid. Stipendet blir utbetalt i løpet av et par dager etter at avtalen er signert, sier kommunikasjonsdirektør Anette Bjerke i Lånekassen.
I regjeringens opprinnelige forslag skulle 1.200 kroner av støtten være stipend, mens de resterende 1.800 kronene skulle være lån. Men i strømforhandlingene fikk SV gjennomslag for at hele summen ble omgjort til stipend.
– Heldigvis har det gått såpass kort tid etter at vi kjempet dette gjennom, til pengene havner der de skal. For en gruppe som mer eller mindre har blitt glemt i de mange krisene vi har vært gjennom, vet vi hvor viktig dette er, sier SVs utdanningspolitiske talsperson Freddy André Øvstegård i en uttalelse til NTB.
Nyeste artikler
De nasjonale strateger — hvor ble de av?
Reagerer på upresis tallbruk om læreropptak
Topptidsskrift granskes etter påstander om fusk. Har mer enn 1000 norske artikler
Én av tre britiske studenter frykter universitetskonkurs
Norge trenger svenske forskningstilstander
Mest lest
Studenter utvist fra fransk universitet. Norske Anna frykter at hun står for tur
Slik gjekk det då professoren spurte ChatGPT om litteraturtips
Svensk dom over norsk akademia: For mykje kvantitet, for lite kvalitet
Reagerte på NTNUs språkbruk i økonomisak. — Gjør meg kvalm
Satte ny doktorgradsrekord i vår