Nå får Drammen eget studenthus
Student. Styret ved Universitetet i Sørøst-Norge har gitt rektor fullmakt til å starte arbeidet med å utvide Campus Drammen sine arealer.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
— Dette har vært en viktig sak over flere år for oss. Det siste året har vi jobbet målrettet med å få dette til, sier Erik André Ruud, leder for Studentsamfunnet i Drammen.
Torsdag kom endelig gladnyheten. Styret ved Universitet i Sørøst-Norge (USN) har git rektor fullmakt til å forhandle om utvidelse av USN sine arealer i Papirbredden 2. Der tar de sikte på aktivitetsbaserte kontorarbeidsplasser og studenthusfasiliteter innenfor en ramme på 1100 m2.
— Det ble litt jubel. Det har vært ekstremt mange meldinger, e-poster og telefonsamtaler for å få dette til. Det var en lettelse å se at arbeidet gir resultater, sier Ruud.
Et studenthus tror jeg vil bety større samhold i studentmassen og et bedre studiemiljø i Drammen.
Erik André Ruud
Trenger større plass
Bakgrunnen for torsdagens vedtak er at Campus Drammen har behov før økt areal. Som en del av denne pakken kommer studentenes ønske om eget studenthus med. I dag har de ingen felles møteplasser.
— Et studenthus tror jeg vil bety større samhold i studentmassen og et bedre studiemiljø i Drammen, sier Ruud.
Mens styrepapirene forklarer ønske fra studentene kommer det også frem at det er trangt om kontorplassen for de ansatte i Drammen.
«Campus Drammen er dessuten ikke et formålsbygg for høyere utdanning. Det er derfor krevende å tilfredsstille faglige behov», står det i styrepapirene som bakgrunn for torsdagens vedtak.
Flere av fakultetene har meldt om behov for mer areal for å øke kapasiteten. Rektor får nå fullmakt til forhandle frem leie av arealer som skal brukes til både kontorer og studentfasiliteter.
— Dette kan være med å gjøre Drammen til et attraktivt sted å studere, mener Ruud.
Et nytt møtested
Planen er at USN øker leiearealet fra 2021. Mens store deler av dette vil gå til kontorer ønsker Studentsamfunnet i Drammen å høre med studentene i byen hva de ønsker i studenthuset.
— Mye er planlagt allerede, men vi har snakket om at vi ønsker å få inn meninger fra studenter i Drammen på hva bygget bør inneholde, sier Ruud.
Han ser for seg et uformelt møtested for studentene.
— Vi kan studentaktiviteter som quiz der. Man kan møtes etter forelesing for å ta en kaffe. Det er mange muligheter for å slippe å gå på byen for å treffe medstudenter, sier han.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!