Nokut-direktør Terje Mørland. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Nokut-direktør Terje Mørland. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Trekker fram samarbeid for god praksis

Praksis. Nokut har samlet kompetanse om praksis på ett sted. Kunnskapsgrunnlaget ble presentert på frokostmøte i dag, som du kan se i opptak her.

Publisert Oppdatert

(Presentasjonen fra frokostmøte kan du se nederst i denne saken.)

Det siste året har Nokut gjort et grundig arbeid for å øke kunnskapsgrunnlaget om praksis i høyere utdanning. Den kunnskapen håper de mange vil benytte seg av.

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) trekker fram at studenter, myndigheter og utdanningsinstitusjoner har ytret ønske om mer praksis i høyere utdanning,

Hele kunnskapsgrunnlaget på et sted

— Samtidig vet vi at kvalitetsnivået er varierende. Vi har imidlertid visst mindre om hvorfor det er slik. Det er bakgrunnen for at Nokut-prosjektet Operasjon praksis har tatt et grundig dypdykk i praksistilstanden. Nå er kunnskapen samlet i en rapport som lanseres på Nokut-frokost fredag 13. september, forklarer Nokut i en pressemelding.

Administrerende direktør Terje Mørland legger til:

— Arbeidet vi har gjort gir oss et godt grunnlag for å si hva som fungerer og hva utfordringene er. Jeg mener at alle med en interesse for praksis i høyere utdanning burde lese denne rapporten, sier Nokuts administrerende direktør Terje Mørland, i samme pressemelding.

En krevende læringsform

En utfordring som trekkes fram i rapporten er koblingen mellom læringsutbyttet studentene skal ha i praksis og undervisningsdelen av studiet. For at praksis skal være vellykket, må det ikke stå for seg selv, men være en integrert del av studiet. Å skape denne integrasjonen er krevende.

— Praksis er en ressurskrevende læringsform. Studieprogram som vurderer å innføre det bør ha en klar formening om hva hensikten med praksis skal være samt hvordan den skal oppnås. Det er viktig å minne om at praksis ikke er den eneste måten å skape mer arbeidslivsrelevans i studiene, andre måter bør også vurderes, forklarer Mørland.

Se hele rapporten her: Kvalitet i praksis – utfordringer og muligheter

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS