universitetet i bergen

Monica Mæland og Roger Sevrin Bruland blir æresalumner ved UiB

Universitetet i Bergen mener de to både under pandemien og gjennom sine karrierer har gjort en ekstraordinær innsats innenfor sitt arbeidsfelt.

Roger Sevrin Bruland og Monica Mæland er utnevnt til æresalumner ved Universitetet i Bergen.
Roger Sevrin Bruland og Monica Mæland er utnevnt til æresalumner ved Universitetet i Bergen.
Publisert

Universitetet i Bergen (UiB) har utnevnt justis- og beredskapsminister, Monica Mæland, og NRK-korrespondent, Roger Sevrin Bruland, til nye æresalumner.

Kunngjøringen kom under sendingen fra den tradisjonelle julekonserten for alumner i Universitetsaulaen i Bergen.

Viserektor for utdanning ved UiB, Oddrun Samdal.
Viserektor for utdanning ved UiB, Oddrun Samdal.

— I løpet av det særegne året 2020 har en rekke alumner fra Universitetet i Bergen vært ekstra synlige i både lokale og nasjonale medier. Vi utnevner i dag to æresalumner som både under pandemien og gjennom sine karrierer har gjort en ekstraordinær innsats innenfor sitt arbeidsfelt, sier Oddrun Samdal, viserektor for utdanning ved Universitetet i Bergen i en pressemelding.

Utdannelsen har betydd mye for Mæland

Hensikten med å utnevne æresalumner er nettopp å rette oppmerksomhet mot tidligere studenter som har gjort en ekstraordinær innsats overfor universitetet eller innen for sitt fagområde eller arbeidsfelt.

Monica Mæland takket i sin hilsen for utmerkelsen og mener hun med den har fått den beste julegaven.

— Universitetet i Bergen betyr og har betydd veldig mye for meg. Jeg fikk en utdannelse som jeg aldri har angret på en eneste dag, selv om jeg ikke har brukt den så veldig ofte. Så fikk jeg også mine aller beste venner der som jeg fortsatt har. Jeg traff hun som er sjefen min i dag i studentpolitikken på universitetet, sa Mæland.

Ønsker å være en ambassadør for utdanning

I sin takketale understreket også en overrasket og svært glad Bruland hvor mye Universitetet i Bergen og utdannelsen fra historisk institutt har betydd for ham.

— Jeg håper jeg kan være en god ambassadør for høyere utdanning i Norge. Man trenger ikke å reise til USA eller langveis for å få seg en god utdanning, sier han.

I 2014 ble Erna Solberg utnevnt til Universitetet i Bergens (UiB) første æresalumn. I 2015 var det Hans-Wilhelm Steinfeld sin tur. I 2016 ble Selda Ekiz utnevnt til den tredje æresalumnen ved UiB. I 2017 gikk utnevnelsen til høyesterettsdommer Magnus Matningsdal. Æresalumn for 2018 var Ole Arve Misund.

Powered by Labrador CMS