To tidligere høgskoleledere har gått bort

Både Anne Beate Aubert og Odd Ramsfjell har gått bort denne sommeren. Aubert var sentral i mensedieckutdanningen i mange år, mens Ramsfjell var tidligere rektor ved Oslo lærerhøgskole. Åsulv Frøysnes har skrevet minneord.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I slutten av juni kom meldingen om at tidligere rektor ved Statens mensendieckskole, Anne Beate Aubert var gått bort 73 år gammel. Hun hadde vært alvorlig syk det siste året. Meldingen var trist, men ikke uventet.

Beate var rektor ved Statens mensendieckskole, Oslo fra 1970-årene. Staten overtok driften av skolen i 1979. Den ble høgskole fra 1981. Beate var opptatt av å utvikle skolen bl.a. ved at den fikk større antall studenter og derved økte faglige ressurser. Det førte til økende behov for lokaler med like provisoriske løsninger utetter 1980-åra.

Ved starten av høgskoleutbyggingen på Frydenlund i 1991, ble Beate oppnevnt av departementet som brukerrepresentant for de utdanningene som skulle flytte inn i nye lokaler. Det skjedde 1. august 1992 for Mensendieckskolen som da ble et institutt ved Bislet høgskolesenter. Den videre utbyggingen på Frydenlund medførte at hun fra 1993 ble leder av en egen prosjektgruppe som arbeidet nært sammen med utbyggeren.

Beate ble med videre i utbyggingen av Frydenlund-området i ca. 10 år. Hun la sammen med representanten for de tillitsvalgte ned et stort og viktig arbeid med å tilpasse de lokalene som etter hvert ble bygget til brukernes behov.

Fra 1. august 2001 gikk Beate over i stilling som seniorrådgiver ved den sentrale Studieseksjonen, Internasjonalt kontor. Her engasjerte hun seg i internasjonalt samarbeid og kom spesielt til å opparbeide sterke samarbeidsrelasjoner med China. Også etter at hun ble pensjonist fortsatte hun med dette arbeidet, nå i tilknytning til Forskningsseksjonen.

Vi minnes Anne Beate Aubert som en engasjert leder for mensendieckutdanningen, og for den store og viktige innsatsen som prosjektleder for utviklingen av Frydenlund-området. 

Tidligere rektor ved Oslo lærerhøgskole, Odd Ramsfjell døde i juli vel 85 år gammel. Han hadde vært syk de siste årene. Det var noen år siden han hadde deltatt på høgskolens pensjonistsamlinger.

Odd var født i Hjelmeland. Han tok examen artium ved Stavanger katedralskole, deretter lærerskolen i Oslo.

Etter å ha arbeidet i grunnskolen i Oslo noen år, tok han magistergraden i pedagogikk ved Universitetet i Oslo. Han ble så lektor i pedagogikk ved Oslo lærerskole, deretter høgskoleinspektør og rektor.

Odd Ramsfjell var en god støttespiller da samarbeidet mellom Oslo og Sagene lærerhøgskoler ble utviklet til en sammenslutning i Bislet høgskolesenter i 1992. I dette arbeidet kom også flere helsefaghøgskoler med. Han ble sammen med rektor ved Sagene lærerhøgskole tildelt Hjalmar Seims minnepris «for fortjenestefull innsats til beste for samarbeidet mellom de regionale høgskolene i Oslo og Akershus.»

Odd hadde de siste årene før han ble pensjonist i oppgave å skrive historien om Oslo lærerhøgskole 1912 – 1992. Dette holdt han på med til boka kunne gis ut i 1997 som en veldokumentert beskrivelse av en av de institusjonene som nå utgjør Høgskolen i Oslo og Akershus. Under dette arbeidet tok han på seg oppgaver i tilknytning til ledelse av lærerutdanningen. Han hadde administrativt ansvar for Institutt for allmennlærerutdanning ved Bislet høgskolesenter 1992-1994 og tok på seg ansvaret som administrativ leder for Avdeling for lærerutdanning fra omorganiseringen i august 1994 til våren 1995.

Vi minnes Odd Ramsfjell som en engasjert og ansvarsfull kollega, alltid humørfylt og positiv til medarbeidere og studenter.

På vegne av tidligere kollegaer og venner

Åsulv Frøysnes

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS