Hovedtillitsvalgt Vera Berg i Forskerforbundet påpeker at høgskolelektorer sakker akterut sammenlignet med lektorer i den videregående skolen. Foto: Tove Lie
Hovedtillitsvalgt Vera Berg i Forskerforbundet påpeker at høgskolelektorer sakker akterut sammenlignet med lektorer i den videregående skolen. Foto: Tove Lie

Høgskolelektor 70.000 bak lektor i videregående

To av de største fagforeningene på høgskolen er ikke fornøyd med lønnsveksten de ansatte har hatt de siste årene.

Publisert Oppdatert

Både Forskerforbundet (FF) og Norges Sykepleierforbund (NSF) ser svakheter med lønnsveksten som har vært på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) de siste årene.

Nylig sa høgskolestyret nei til et forslag om å bevilge en pott til lokale lønnsforhandlinger for høgskolens ansatte i år. Khrono har presentert lønnsstatistikk fra høgskolen som viser at i 10 av 12 stillingskategorier tjener menn i gjennomsnitt mer enn enn kvinner.

Forskerforbundet er misfornøyd

— Vi er ikke fornøyd med den lønnsveksten vi har hatt de siste årene, sier hovedtillitsvalgt i Forskerforbundet, Vera Berg.

— For å illustrere situasjonen har vi gjennom flere år sakket betydelig akterut i forhold til stillinger i skoleverket. I dag er forholdet at minimumslønn for en høgskolelektor etter 16 år ligger hele 70.000 kroner under lønnen til lektor med opprykk med samme ansiennitet, påpeker Berg.

Lektorer i videregående tjener mer

Det samme er hovedtillitsvalgt for Norges Sykepleierforbund på HiOA, Anne Reidun Dahl, opptatt av. 

— Medlemmene i NSF er ikke fornøyd med at lektorer i videregående skoler har et høyere lønnsnivå enn oss i universitets- og høgskolesektoren, sier Dahl.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS