En fornøyd nestleder Pål Adrian Ryen i Norsk studentorganisasjon kunne orientere landsmøtet om at Senterpartiets landsmøte hadde nedstemt et forslag om skolepenger for internasjonale studenter. Foto: Ketil Blom
En fornøyd nestleder Pål Adrian Ryen i Norsk studentorganisasjon kunne orientere landsmøtet om at Senterpartiets landsmøte hadde nedstemt et forslag om skolepenger for internasjonale studenter. Foto: Ketil Blom

Jubelen i taket hos NSO for Sp-nei til skolepenger

Nestleder i Norsk studentorganisasjon, Pål Adrian Ryen, fikk i dag student-Norge til å juble da han kunne orientere landsmøtet i Tønsberg om at Senterpartiet hadde nedstemt et forslag om skolepenger for internasjonale studenter.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tønsberg (Khrono): Landsmøtet jublet da nestleder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Pål Adrian Ryen, søndag kunne melde fra talerstolen at forslaget om skolepenger for internasjonale studenter hadde falt på Senterpartiets landsmøte.

Flertallet i Senterpartiets (Sp) programkomité hadde innstilt på å innføre skolepenger for internasjonale studenter, men et klart flertall på helgens Sp-landsmøte stemte det ned.

Les også: Flere fylkeslag i Sp har sagt nei til skolepenger

— Et godt stykke politisk arbeid

— Dette er veldig gøy. Vi hadde flere som fulgte med på streamen fra landsmøtet deres, og voteringen gikk rett igjennom - man trengte ikke å telle stemmene engang, sier en klart fornøyd Pål Adrian Ryen til Khrono, og fortsetter:

Det er et godt stykke politisk arbeid, og en stor og langvarig innsats der vi har fått til en viktig seier for gratisprinsippet og norsk høyere utdanning.

Pål Adrian Ryen

— Det er gøy når det er en sak der sentrale skikkelser i partiet har tatt til orde både for og imot, sier Ryen.

Han forteller at Senterungdommen har hatt det som en av sine kampsaker, med bred støtte i lokallagene.

— Det er et godt stykke politisk arbeid, og en stor og langvarig innsats der vi har fått til en viktig seier for gratisprinsippet og norsk høyere utdanning, sier han.

Les også: Sp sin programkomité vil ha skolepenger, studentene sier nei

Laginnsats

Ryen forteller at det har vært en laginnsats hvor arbeidsutvalget og andre i NSO har jobbet jevnt med å få på plass allierte i Sp:

— Vi har kjempet på mange fronter for å få til dette.

Senterungdommens leder Ada Arnstad sier til NRK at dette var en viktig seier.

— Det var en viktig seier for oss. Gratisprinsippet er et velfungerende system, sier Arnstad til NRK.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS