— Folkehelsemeldingen viser at vi trenger en egen studenthelsemelding, sier Håkon Randgaard Mikalsen i Norsk studentorganisasjon. Foto: Øystein Fimland

Folkehelsemeldingen: Prioriterer endelig studentenes psykiske helse

Psykisk helse. Fredag la regjeringen frem en ny stortingsmelding om folkehelse. — Regjeringen har endelig prioritert inn studentenes psykiske helse, sier NSO-leder Mikalsen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tønsberg (Khrono): Regjeringen la fredag fram en ny stortingsmelding om folkehelse som også omtaler studenters situasjon.

— Vi ser mange gode tiltak for å styrke forebyggingen og satsingen på studentenes psykiske helse, sier leder av Norsk studentorganisasjon (NSO), Håkon Randgaard Mikalsen i en pressemelding.

Han fortsetter:

Vi forventer at regjeringen også gir kommunene midler slik at de kan følge opp forventningene.

Håkon Randgaard Mikalsen

— Vi er veldig glad for at regjeringen endelig har prioritert inn studentenes psykiske helse i Folkehelsemeldingen.

Ifølge regjeringen representerer meldingen den samlede innsatsen for å fremme bedre folkehelse og bedre livskvaliteten i befolkningen. For studentene betyr det at regjeringen ansvarliggjør kommunene i ha tilgjengelige fastleger, også til studentene.

I tillegg oppfordres vertskommunene til utdanningsinstitusjonene til å gå igjennom tilbud om forebyggende tiltak for å bedre den psykiske helsen til studentene.

— Veldig god begynnelse

— Vi ser igjen mange gode forslag fra regjeringen og dette er en veldig god begynnelse for å styrke studentenes psykiske helse. Vi er spesielt glade for at regjeringen tydeliggjør ansvaret kommunene har, og forventer at regjeringen også gir kommunene midler slik at de kan følge opp forventningene, sier Mikalsen i pressemeldingen.

NSO viser til at flere av funnene i Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT) er referert i den nye meldingen.

— Folkehelsemeldingen er et godt startskudd, men den viser også behovet for en egen studenthelsemelding. Når regjeringen nå skal vurdere forebyggende tiltak mot ensomhet og psykiske helseplager trenger vi en mer omfattende kartlegging av studentenes helse. Dette tiltaket må være en egen studenthelsemelding, sier Mikalsen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS