Delt studentledelse på Høgskolen i Innlandet
Studentdemokratiet ved den nye Høgskolen i Innlandet har delt ledelse, enn så lenge.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Fra nyttår ble høgskolene i Lillehammer og Hedmark til Høgskolen i Innlandet (HINN).
Ifølge til styrepapirene til interimstyremøtet 19. desember i fjor skal én felles ledelse for de to studentdemokratiene ved de tidligere høgskolene nå være på plass.
Så Henrik Wangberg, leder for Lillehammer Studentorganisasjon (LiSt) og Oliver Korssjøen, leder for Studentorganisasjonen i Hedmark, har nå delt lederskap for det som skal bli Studentorganisasjonen i Innlandet (StInn).
— Den største utfordringen vår er kanskje at studentene ikke kjenner til fusjonen godt nok, sier Henrik Wangberg, en av to studentledere ved den nye Høgskolen i Innlandet (HINN).
Måtte se an fusjonen
Vi er ikke fusjonert enda, så inntil videre er vi ledere for hver vår organisasjon og vi går inn som likeparter i fusjons-arbeidet og vil dele på lederansvar i interim-
parlamentet.
Oliver Korssjøen
Den største utfordringen vår er kanskje at studentene ikke kjenner til fusjonen godt nok.
Henrik Wangberg
De to lederne forteller om et godt samarbeid hittil:
— Det har gått veldig bra, og samarbeidet har vært effektivt og godt.
Korssjøen (bildet under) presiserer at deres arbeid begynte en stund etter høgskolenes fusjonsarbeid.
— Vi måtte se hvordan det gikk før vi følte at vi kunne starte. Men vi deler mange tanker om nye StInn, sier han og legger til:
— Men vi er ikke fusjonert enda, så inntil videre er vi ledere for hver vår organisasjon og vi går inn som like parter i fusjonsarbeidet og vil dele på lederansvar i interimparlamentet.
Dele lederskap frem til sommeren
Wangberg (bildet under) forklarer at den eneste utfordringen egentlig ligger på å informere studentene om fusjonen.
— Vi i studentdemokratiet har opplevd at mens noen av studentene som kom tilbake etter nyttår kjenner til fusjonen så er noen overrasket. Så den største utfordringen vår er kanskje at studentene ikke kjenner til fusjonen godt nok, sier han og legger til:
— Det er viktig for oss å bruke tid og krefter på dem også.
De to skal dele lederskapet i StInn frem til sommeren og skal jobbe dette halvåret med å fusjonere de to gamle studentorganisasjonene, men lanserte sin nye logo denne helgen:
Få engasjerte studenter
— Det blir et organisatorisk halvår der vi skal få den nye organiseringen på plass, og vi håper å ha klart et nytt felles parlament til høsten, sier Oliver Korssjøen.
Ifølge interimstyrepapirene skal det også igangsettes en vurdering av om studentdeomkrati og studentvelferd skal være én samlet organisasjon, eller to separate.
På andre utdanningsinstitusjoner, spesielt i de større byene, er øverste studentdemokrati - studentparlament eller studentting - tilknyttet institusjonene, og så er studentvelferden organisert i et felles representativt sammensatt velferdsting. Når man bare har én institusjon tilknyttet studentsamskipnaden er ikke dette skillet nødvendig.
— Vi ser at det ikke er så mange studenter som er engasjerte, og da blir det ofte konkurranse mellom studentdemokratiet og samfunnene. Vi har ikke landet enda og samfunnene jobber parallelt med å utarbeide en felles organisasjon for Innlandet, forteller Henrik Wangberg og legger til:
— Slik det er i Hedmark i dag så er det separert, mens i Lillehammer har det vært samlet i en organisasjon. I sammenslåingen må vi separere, men vi vil vurdere ulike samarbeidsfora med samfunnene.
Forrige helg lanserte de to studentorganisasjonene deres nye, felles logo:
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!