økonomi

Legger ned på grunn av få studenter

Styret ved UiT vedtok torsdag enstemmig å legge ned studieprogrammet Nordlige studier i Alta på grunn av svak rekruttering.

Institutt for reiseliv og nordlige studier holder til her på UiTs campus i Alta. Nå har universitetsstyret vedtatt å legge ned et av studiene, bachelor i nordlige studier.
Publisert

Northern studies er ett av flere studieprogram ved Institutt for reiseliv og nordlige studier ved UiTs campus i Alta.

Styret ved UiT Norges arktiske universitet vedtok torsdag enstemmig å legge ned bachelorstudiet på grunn av svak rekruttering og stort frafall av studenter over tid.

På styremøtet torsdag ble det presisert at nedleggingen ikke vil berøre eksisterende studenter ved studiet, men at disse har rett til å fullføre i minst to år etter normert studietid.

UiT har ikke vurdert og vurderer heller ikke å legge ned reiselivsstudiene, som er et annet fagområde ved instituttet, heter det i en pressemelding.

Anbefaler oppløsning

Fakultetsstyret ved Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning (HSL-fakultetet) har anbefalt at Institutt for reiseliv og nordlige studier oppløses, men dette var ikke en del av styrebehandlingen torsdag.

Instituttet sliter med svak økonomi og har akkumulert overforbruk på over 20 millioner kroner.

Rektor Dag Rune Olsen sa på styremøtet at dette vil bli en sak på et senere styremøte, trolig i juni.

— Vi jobber med noen andre forslag knyttet til de andre utfordringene instituttet står i og som HSL-fakultetet ønsker avklaring på, sa han.

Fra før har fakultetsstyret vedtatt å legges ned årsstudiet i nordlige studier.

Vil utvikle reiseliv

I en pressemelding skriver UiT at en bredt sammen arbeidsgruppe jobber fram en plan for hvordan UiT skal utvikle reiseliv som fagområde videre, parallelt med at UiT jobber med organisatoriske endringer for Institutt for reiseliv og nordlige studier. Arbeidsgruppen består av representanter fra NHO Reiseliv, Visit Alta, den lokale reiselivsbedriften Sorrisniva i Alta og UiT.

– Reiselivet i Nord-Norge går bra og er en sentral næring for landsdelen. Derfor er det viktig for UiT å tilby gode studier på dette feltet framover. Det er utgangspunktet når vi gjør våre framtidige vurderinger, sier Dag Rune Olsen.

Powered by Labrador CMS