Dekan Nina Waaler fikk ikke på plass ny leder på det nye, store fusjonerte Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid før hun reiste på ferie onsdag. Instituttet etableres 1. august. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Dekan Nina Waaler fikk ikke på plass ny leder på det nye, store fusjonerte Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid før hun reiste på ferie onsdag. Instituttet etableres 1. august. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Uenighet om hvem som skal lede nytt sykepleieinstitutt

Tilsettingsutvalget på Fakultet for helsefag greide ikke å ansette leder for det nye, store sykepleieinstituttet under sitt møte tirsdag. Nå er saken anket til høgskolestyret.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Innstillingen på ny leder for det sammenslåtte, store Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid er ikke offentlig, men Khrono er kjent med at instituttleder ved dagens Institutt for sykepleie i Pilestredet, Dag Karterud (bildet under), ble innstilt som nummer to av innstillingsutvalget, der dekan Nina Waaler er et av medlemmene.

Ekstern kandidat

I tilsettingsutvalgets møte tirsdag sto det mellom Karterud (bildet under) og en ekstern kandidat. Seksjonssjef ved seksjon for HR ved Fakultet for helsefag, Anne K. Blikra opplyser at det ikke ble foretatt noen tilsetting fordi et av medlemmene var uenig med flertallet og anket saken til høgskolestyret.

— Det ble ikke vedtak i saken igår fordi ett av medlemmene krever at saken avgjøres i styret (mindretallsanke), ref. HiOAs personalreglement § 33.2. Saken sendes derfor til høgskolestyret for vedtak, skriver hun i en epost.

Det ble ikke vedtak i saken igår fordi ett av medlemmene krever at saken avgjøres i styret
(mindretalls-anke).

Anne K. Blikra

Sak for det nye styret

Ifølge personalreglementet kan hvert medlem av tilsettingsutvalget, som er uenig med flertallet i hvem som skal ansettes, kreve at saken avgjøres av høgskolestyret. Dette kalles en mindretallsanke.

Dermed må saken opp i styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), der neste møte er berammet til 1. september, da med nytt styre under ledelse av ekstern styreleder Trine Syvertsen.

Dag Karteruds åremål som instituttleder utløper 31. juli, men Anne Blikra opplyser at Karterud har sagt ja til å fungere som leder for det nye instituttet fram til ansettelsen er gjort og ny leder er på plass.

Nytt institutt 1. august

Det nye Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid etableres fra 1. august, og består av dagens Institutt for sykepleie i Pilestredet og Institutt for helse, ernæring og ledelse (HEL) på Kjeller. Instituttet får tilsammen cirka 3000 studenter og blir det absolutt største på HiOA. 

I tillegg til Dag Karterud er det fire andre som har søkt jobben som leder av det nye instituttet, blant andre svenske Charlotte Haggren, som har vært virksomhetsleder på aldershjemmet Linnégården i Stockholm og Iris Olsen, som er avdelingsleder i Kirkens Bymisjon. Dagens instituttleder på HEL, Kari Almendingen, har ikke søkt.

Henriksbø fikk ikke jobben

Det andre instituttet på Fakultet for helsefag som skal ha ny leder er Institutt for atferdsvitenskap. I sitt møte 16. juni gikk tilsettingsutvalget her inn for å ansette Einar Strumse (58), som er førsteamanuensis i psykologi ved Høgskolen i Lillehammer.

Han konkurrerte ut dagens instituttleder Unni Henriksbø (61). Hun har vært instituttleder de siste fire årene, og før det dekan ved avdeling for vernepleie ved Høgskolen i Akershus i to perioder.

Les også:

Einar Strumse har nå takket ja til jobben, mens Henriksbø er fast ansatt og vil bli tilbudt en annen stilling.

Henriksbø sier at det har vært en tøff prosess og at hun svært gjerne ville fortsatt i jobben.

— Men «that´s the name of the game», og når en dør lukkes, åpnes en annen. I dagens arbeidsliv skjer det hele tiden endringer og det må man tåle, sier hun.

Hun sier at hun har satt enorm pris på støtten hun har fått både fra ansatte og studenter på Institutt for atferdsvitenskap og ellers på høgskolen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS