Marianne Aasen, Bjørn Haugstad og Torkel Brekke (i bakgrunnen) stilte opp når Therese Eia Lerøen presenterte Norsk studentorganisasjon sin egen melding om kvalitet. Foto: Eva Tønnessen
Marianne Aasen, Bjørn Haugstad og Torkel Brekke (i bakgrunnen) stilte opp når Therese Eia Lerøen presenterte Norsk studentorganisasjon sin egen melding om kvalitet. Foto: Eva Tønnessen

Studentene med egen melding om kvalitet

Nesten ett år før regjeringen kommer med sin melding om kvalitet, serverer ledelsen i Norsk studentorgansiasjon sin egen melding om hva de mener vil gi bedre kvalitet innen høyere utdanning.

Publisert Oppdatert

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen har lenge annonsert at han og regjerings melding om kvalitet i høyere utdanning vil bli presentert våren 2017.

I dag, tirsdag 14. juni presenterte Norsk studentorganisasjon (NSO) sin melding om kvalitet. På et frokostmøte med statssekretær Bjørn haugstad, stortingsrepresentant Marianne Aasen, prorektor for utdanning på Høgskolen i Oslo og Akershus, Nina Waaler, og Torkel Brekke fra tenketanken Civita (bildet under).

— Norsk studentorganisasjon (NSO) har tatt saken i egne hender og kommet regjeringen i forkjøpet ved å skrive en egen kvalitetsmelding, sier Therese Eia Lerøen, leder av NSO, og fortsetter:

— Studentene møter kvaliteten i døren hver eneste dag, det er derfor naturlig at vi har en tydelig stemme i kvalitetsarbeidet. Nå leverer vi fra oss studentenes egen oppskrift på hva som må gjøres for å gi oss den kvaliteten vi har krav på.

Studentenes visjoner

Studentenes kvalitetsmelding inneholder studentenes visjoner for god utdanningskvalitet. Lerøen forklarer at meldingen tar for seg ulike problemstillinger, mulige løsninger og helt konkrete anbefalinger.

— Det er positivt at utdanningskvalitet står høyt på agendaen, nå er det viktig å benytte anledningen til å gjøre de endringene som er nødvendige, sier hun.

— Det er universitetene og høyskolene som har ansvaret for det som skjer innenfor egne vegger. De kan ikke vente til 2017 med å gjøre jobben sin. Vi håper og tror at Studentenes kvalitetsmelding kan bidra til å gjøre ord om til handling, fortsetter Eia Lerøen.

Høye forventninger

På dagens frokostmøte poengterte Lerøen at de har høye forventninger til den kommende stortingsmeldingen.

— Vi forventer at stortingsmeldingen har høye ambisjoner på studentenes vegne, gjennom å stille klare krav til landets universiteter og høyskoler, sier hun og legger til:.

— Vi ser frem til å se igjen mange av våre innspill når stortingsmeldingen blir lagt frem om under et år. Vi ønsker regjeringen lykke til med arbeidet.

Se også: 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS