En god dag på jobben for rektor på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), Curt Rice: NOKUT har godkjent kvalitetssystemet på høgskolen. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
En god dag på jobben for rektor på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), Curt Rice: NOKUT har godkjent kvalitetssystemet på høgskolen. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

HiOA fikk godkjent på kvalitet fra NOKUT

Styret i NOKUT har igjen behandlet kvalitetssikringssystemet til Høgskolen i Oslo og Akershus. Denne gang fikk høgskolen godkjent.

Publisert Oppdatert

Styret i NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) har godkjent systemene for kvalitetssikring av utdanningen ved Høyskolen Campus Kristiania og Høgskolen i Oslo og Akershus. For begge høyskolene vedtok NOKUT i 2014 at systemene hadde vesentlige mangler, og vedtakene om godkjenning er fattet etter at det er gjennomført nye evalueringer.

— En høyskoles kvalitetssikringssystem er et viktig verktøy for utviklingen av institusjonen. Det skal bidra til økt kvalitet i utdanningen. Høyskolen Campus Kristiania og Høgskolen i Oslo og Akershus har begge satt inn ressurser til forbedringer av kvalitetssikringssystemene sine, og vi har derfor godkjent dem nå. Vi vil likevel vektlegge betydningen av å følge opp rådene som den sakkyndige komiteen kommer med i rapportene, sier tilsynsdirektør Øystein Lund, i en presseemlding fra NOKUT.

Fikk ja fra de sakkyndige

Allerede i november var det klart at den sakkyndige komiteen nå innstilte på at systemet på HiOA skulle godkjennes.

Les også: Får ja til kvalitetssystemet sitt

Det er derfor ingen overraskelse at styret også godkjenner systemene nå.

Dette betyr at HiOA slipper å bli satt under administrasjon, og alt er klart for å gå videre med arbeidet om å søke status som universitet.

— Jeg er kjempeglad og stolt, sier studiedirektør Marianne Brattland i en kjapp kommentar etter at vedtaket ble kjent.

— At vi nå har fått et godt system for kvalitetsikring på plass betyr mye ikke minst for alle våre studenter, men også universitetssatsingen vår, sier Brattland.

Takker alle på høgskolen

Prorektor for utdanning, Nina Waaler (bildet under) uttrykker også stor glede over dagens vedtak.

— Er veldig fornøyd og stolt på vegne av HiOA. Dette er et viktig utgangspunkt for videreutvikling av kvalitetsarbeidet ved institusjonen. Vi er i dag gode. Sammen skal vi bli enda bedre, understreker Waaler overfor Khrono, i en kjapp kommentar etter møtet.

På sin blogg med tittelen: «Tusen takk for innsatsen» skriver hun blant annet: 

«Jeg retter en STOR TAKK til alle dere som har bidratt i dugnadsarbeidet med å utvikle kvalitetssikringssystemet ved HiOA! Det har vært en lang og viktig reise, og i dag har vi fått systemet godkjent. Jeg er stolt og glad på våre vegne. For HiOAs videre prosess med søknaden om akkreditering som universitet er arbeidet med utdanningskvalitet helt avgjørende. Derfor er dette den aller beste julegaven for HiOA.»

Godt fornøyd med endringer

Tilsynsdirektøren uttrykker i pressemeldingen at han er godt fornøyd med de endringene som er gjort.

— Høgskolen i Oslo og Akershus har tatt i bruk kvalitetssikringssystemet i et tilstrekkelig omfang. Det er tatt grep i organisasjonen slik at den institusjonelle styringen og ledelsen av kvalitetsarbeidet fremstår som mer helhetlig og tydelig. Et opplegg for et systematisk kvalitetsarbeid i forsker-utdanningene er også på plass nå. Det er ennå for tidlig å fastslå hva endringene vil bety for utdanningskvaliteten ved høyskolen, siden systemet har vært i bruk i for kort tid. NOKUT er trygg på at det er kompetanse til å følge opp dette ved høyskolen. Den sakkyndige komiteen har gitt råd om videre utvikling av kvalitetsarbeidet som det er viktig at høyskolen følger opp, sier Lund.

Om Høyskolen Campus Kristiania sier Lund i pressemeldingen:

— I året som har gått etter NOKUTs forrige vedtak, har Høyskolen Campus Kristiania gjennomført omfattende endringer i organisasjonen. Kvalitetsarbeidet er tydelig forankret i et styrket rektorat, og systemet framstår som godt forankret i organisasjonen. Høyskolen skaffer seg systematisk informasjon fra flere kilder om studienes kvalitet. Informasjonen analyseres på relevante nivå og gir grunnlag for forslag til tiltak.

Råd til HiOA

Selv om NOKUT godkjenner HiOAs kvalitetssikringssystem, presiserer NOKUT at anbefalingene fra den sakkyndige komitéen må følges opp. Dette gjelder særlig kvaliteten på praksis i utdanningene.

Videre anbefaler NOKUT at høgskolen setter i verk ekstern evaluering av flere av sine utdanninger. Et annet punkt er at HiOA har et meget stort rapporteringstrykk, som NOKUT anbefaler at høgskolen gjør noe med.

I sin blogg skriver prorektor Nina Waaler at rektoratet og dekanene har satt seg grundig inn i komiteens anbefalinger, og legger nå er plan for det videre arbeidet med utdanningskvalitet i tett dialog med fagmiljøene.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS