Kutter 150 millioner i budsjettramme

Regjeringens mål om å avbyråkratisere og effektivisere offentlig sektor gjelder også universiteter og høyskoler. Budsjettrammen til sektoren kuttes med om lag 150 millioner kroner.

Publisert Oppdatert

(Saken blir utvidet)

Kunnskapsdepartementet skriver i en pressemelding at dette kuttet bruker regjeringen til nye satsinger på utdannings- og forskningsfeltet. 

— Regjeringen prioriterer utviklingen av verdensledende fagmiljøer i høyere utdanning og forskning. Vi gir også friske penger til arbeidet med å lage en ny struktur i sektoren, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. 

Regjeringen foreslår også å øke satsingen på sterkere institusjoner som utnytter ressursene mer effektivt med 25 millioner kroner. 

Totalt bevilges det dermed 75 millioner kroner til prosessen rundt ny struktur i sektoren. 

Flere satsinger

I følge departementet ser satsingen resten av satsingene slik ut:

  • Regjeringen satser på utvikling av verdensledende fagmiljøer og foreslår 100 millioner kroner til blant annet rekruttering av internasjonale toppforskere.
  • Regjeringen foreslår også 85 millioner kroner til oppgradering av universitetsbygg. Det forutsettes at institusjonene legger inn en tilsvarende egenandel til oppgraderingen. 
  • Regjeringen foreslår å innføre en varig styrking av utstyr til sykepleier- og ingeniørutdanningene med 30 millioner kroner årlig. Det vil gi studentene bedre tilgang på utstyr som de møter senere i arbeidslivet.  Videre foreslår regjeringen 57 millioner kroner til nye rekrutteringsstillinger, primært i profesjonsutdanningene. 
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!