Kutter 150 millioner i budsjettramme

Regjeringens mål om å avbyråkratisere og effektivisere offentlig sektor gjelder også universiteter og høyskoler. Budsjettrammen til sektoren kuttes med om lag 150 millioner kroner.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Saken blir utvidet)

Kunnskapsdepartementet skriver i en pressemelding at dette kuttet bruker regjeringen til nye satsinger på utdannings- og forskningsfeltet. 

— Regjeringen prioriterer utviklingen av verdensledende fagmiljøer i høyere utdanning og forskning. Vi gir også friske penger til arbeidet med å lage en ny struktur i sektoren, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. 

Regjeringen foreslår også å øke satsingen på sterkere institusjoner som utnytter ressursene mer effektivt med 25 millioner kroner. 

Totalt bevilges det dermed 75 millioner kroner til prosessen rundt ny struktur i sektoren. 

Flere satsinger

I følge departementet ser satsingen resten av satsingene slik ut:

  • Regjeringen satser på utvikling av verdensledende fagmiljøer og foreslår 100 millioner kroner til blant annet rekruttering av internasjonale toppforskere.
  • Regjeringen foreslår også 85 millioner kroner til oppgradering av universitetsbygg. Det forutsettes at institusjonene legger inn en tilsvarende egenandel til oppgraderingen. 
  • Regjeringen foreslår å innføre en varig styrking av utstyr til sykepleier- og ingeniørutdanningene med 30 millioner kroner årlig. Det vil gi studentene bedre tilgang på utstyr som de møter senere i arbeidslivet.  Videre foreslår regjeringen 57 millioner kroner til nye rekrutteringsstillinger, primært i profesjonsutdanningene. 
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS