NRK Marienlyst som studentby

NRK melder at de skal flytte og Oslo trenger flere studentboliger. Marienlyst må bli den nye studentbyen i den smarte kunnskapsbyen Oslo. Alt annet er riv ruskende galt!

Publisert Oppdatert

NRK melder at de skal flytte og Oslo trenger flere studentboliger. Marienlyst må bli den ny studentbyen i den smarte kunnskapsbyen Oslo. Alt annet er riv ruskende galt!

Det finnes trolig ikke et bedre alternativ enn Marienlyst for utvikling av en ny studentby i Oslo. Området er nærmeste nabo til Universitetet i Oslo og det er gangavstand til flere andre store utdanningsinstitusjoner. En studentby med 4-5000 studenter på Marienlyst vil redusere behovet for transport til og fra lærestedene. Jeg kan vanskelig se for meg et mer miljøvennlig alternativ for etableringen av en studentby i Oslo.

Nedre Blindern, dvs. universitetets arealer fra Blindern-veien mot Majorstua, ligger ved siden av Marienlyst. En studentby på Marienlyst utviklet sammen med universitetets bygningsmasse på Nedre Blindern vil gi kunnskapsbyen Oslo en ny dimensjon. Her kan det utvikles et unikt læringsmiljø som plasserer Oslo på det internasjonale kunnskapskartet.  En ny og moderne bydel for utdanning, forskning og innovasjon kan skapes, både som et sydende bo-, arbeids- og læringsmiljø og som en portal til øvrige kunnskapsaktiviteter i aksen fra Blindern til Gaustad.

En viktig del av løsningen på fremtidens energi-, miljø-, og klimautfordringer er å skape smarte energieffektive byer. Universitetet i Oslo satser på dette området og et steg på veien for Oslo er å gjøre Marienlyst og Nedre Blindern til et laboratorium for utvikling av smarte byer.

Her har Oslo kommune og regjeringen en gylden mulighet til å markere Norge på den internasjonale arena, skape nye arbeidsplasser både i etablert næringsliv og bidra til etablering av nye bedrifter, og sist men ikke minst gjøre Norge til et foregangsland i utviklingen av fremtidens byer. Oslo er som skapt for en slik en utvikling.  Så, kjære statsminister Erna Solberg og byrådsleder Raymond Johansen, her er det bare å sette i gang.

Marienlyst må bli den nye studentbyen i den smarte kunnskapsbyen Oslo. Alt annet er riv ruskende galt!

Morten Dæhlen

Universitetet i Oslo er med!

(Innlegget er først publisert på Dæhlens blogg på Titan.uio.no)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS