Juliette Binoche i rollen som krigsfotografen Rebecca i Erik Poppes film Tusen ganger godnatt. Foto: John Christian Rosenlund/Paradox

«Tusen ganger god natt» i høstens kulturkalender

En eksklusiv førpremiere på Erik Poppes nye, allerede prisbelønte film «Tusen ganger god natt» er et av høydepunktene i høstens kulturkalender ved HiOA.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Poppes film hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Montreal, der den vant juryens Grand Prix nylig.

Filmen handler om krigsfotografen Rebecca, spilt av Juliette Binoche, og baserer seg i stor grad på Poppes egne erfaringer som fotograf i konfliktområder.

Onsdag kveld får HiOAs ansatte og studenter mulighet til å se filmen i god tid før norgespremieren 18. oktober, og også få med seg en paneldebatt med Erik Poppe, VG-fotografen Harald Henden, kommunikasjonssjef Rolf Vestvik og Per Anders Rosenkvist fra HiOA.

— Førpremieren på «Tusen ganger god natt» bør være et attraktivt tilbud, som også er faglig relevant og bør interessere både studenter og ansatte ved HiOA, sier fagkoordinator Carsten Ohlmann ved Institutt for journalistikk og mediefag, som forteller at det fortsatt finnes ledige plasser til det gratis arrangementet i Filmens Hus.

Mange tilbud

Filmen er et av mange arrangementer i høstens kulturkalender ved HiOA. Av tilbudene utover høsten er lunsjkonserter, foredrag og film. Blant annet skal Margareth Olins film «De andre» om asylbarnas skjebne i Norge vises, med påfølgende paneldebatt. Ketil Bjørnstad skal ha lunsjforedrag og konsert om Munch, mens sangdramaet «Vennskap på prøve»  fremføres i slutten av november og julekonserten er med vokalgruppa Pust.

Det er i hovedsak fire typer kulturaktiviteter: Lunsjkonserter, som vanligvis foregår i festsalen i Pilestredet og pleier å være godt besøkt,  «Lunsjpåfyll» om faglige temaer, arrangementer i regi av filmklubben HiOAFlimmer og dessuten kunst- og kulturforeningens arrangementer.

(Fagkoordinator Carsten Ohlmann og leder av kulturutvalget Per Arne Olsen. Foto. Eva Tønnessen)

Vil ha med studentene

Kulturutredningen som er gjort ved HiOA konkluderte med at studentene bør bli mer involvert i kulturaktivitetene og at det må tilrettelegges bedre for at studentene deltar. Tilbakemelding fra studentene er at kulturtilbudet har vært for smalt.

Leder av kulturutvalget ved HiOA, Per Arne Olsen, mener at kulturprogrammet som tilbys et bredt og burde interessere studentene.

— Jeg tror det må bero på en misforståelse at vi har et smalt tilbud. Noe av problemet er at det har vært vanskelig å nå frem til studentene med informasjon, men vi ønsker nå å få til et tettere samarbeid med dem og kanskje gjøre tilbudet enda bredere. Det er mulig vi kunne hatt en mer ungdommelig profil, men det diskuterer vi gjerne med studentene, sier Olsen.

Skal få støtte

De siste par årene har kulturprogrammet vært drevet av noen få enkeltpersoner ved HiOA, med Per Arne Olsen i spissen.  Han ser frem til at kultursatsningen nå skal få mer administrativ støtte.

— Det vil bety mye, samtidig som vi skal få kulturutvalget opp og stå igjen, med representasjon blant annet fra studentene. Vi er genuint opptatt av å få med studentene, og har også mange arrangementer som er faglig relevante, sier han.

Olsen understreker at kulturtiltakene er viktige og kan brukes til å synliggjøre høgskolens profil, samtidig som de skaper liv og virker samlende.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS